AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne yeni katılan öğrenciler, düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni ile mesleğe ilk adımlarını attılar. 2023-2024 Akademik Yılı için gerçekleştirilen tören, Tıp Fakültesi Mavi Salon'da yapıldı. Törene AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, diğer fakülte dekanları ve akademik personel, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Programın açılışında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrencilerin mini konseri ile devam edildi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Evcil, yaptığı konuşmada öğrencilerin toplumsal bir temsil görevi üstlendiğini ve beyaz önlük giymenin bu mesleğe duyulan saygının bir simgesi olduğunu belirtti. Ayrıca, öğrencilere kaliteli eğitim ve akademisyenlerin tecrübelerinin yol gösterici olacağını ve mesleki ilerlemelerini sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

BÜYÜK BİR AYRICALIK

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş ise konuşmasında, AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin kısa sürede büyük bir gelişme kaydettiğine dikkat çekerek, öğrencilerin bu önemli adımıyla mesleklerine ilk adımı attıklarını ifade etti. Öğrencilere mesleklerini icra ederken hem mesleğin prestijini hem de AFSÜ'nün temsilciliğini akıllarından çıkarmamalarını hatırlattı. Prof. Dr. Okumuş, Türkiye'de sağlık alanında eğitim veren üç üniversiteden birinin parçası olmanın öğrenciler için büyük bir ayrıcalık olduğunu belirtti.

AKÜDO satışları başladı! AKÜDO satışları başladı!

Öğrencilere önlüklerini giydiren isimler arasında, en yüksek puanla üniversiteyi tercih eden öğrenci Gül Rana Kızılbeyli de vardı. Prof. Dr. Okumuş, törenin en dikkat çeken anında Kızılbeyli'ye beyaz önlüğünü giydirerek belge ve hediyesini takdim etti. Diğer fakülte dekanları ve akademisyenler öğrencilere tek tek önlüklerini giydirdikten sonra yapılan grup fotoğrafı çekimiyle etkinlik sona erdi.

Editör: Tuğba Özkan