Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencileri, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında bilgilendirici bir seminere katıldılar. AKÜ İktisat Politikası Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu'nun sunumuyla gerçekleşen etkinlik, "Çoklu Krizler Çağında Döngüler ve Dönüşümler" başlığıyla düzenlendi.

Afsüeğitim (1)

Mavi Salonda gerçekleştirilen etkinliğe AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fikret Karalar, Afyonkarahisar Çevre Mühendisleri Derneği Başkanı Birol İnan, AFSÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

Afsüeğitim (2)

Seminere İlişkin Değerlendirme

Doç. Dr. Tiryakioğlu, sunumunda çoklu krizlerin sadece bireylerin yaşam kalitesini değil, aynı zamanda iş dünyasını da olumsuz etkilediğini vurguladı. Krizlerin, ekonomik durgunluk, yüksek enflasyon, işsizlik gibi sorunların yanı sıra iklim değişikliğiyle birlikte işletmelerin sürdürülebilirliğini de tehlikeye attığını belirtti.

Küresel çapta, karasal alanların %75'i ve denizlerin %40'ının ciddi şekilde zarar gördüğünü ifade eden Doç. Dr. Tiryakioğlu, fosil yakıtların kullanımı ve arazi tahribatının ormanların yok olmasına ve sera gazlarının atmosfere salınmasına neden olduğunu dile getirdi.

Afsüeğitim (4)

3 kişiyi vuran şahsa ne oldu? 3 kişiyi vuran şahsa ne oldu?

Doç. Dr. Tiryakioğlu'nun konuşmasının ardından, Yerli Yeşil Yeni platformunun hikayesini ve çalışma alanlarını tanıttı. Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri de sıfır atık ve geri dönüşümle ilgili TÜBİTAK projelerini sundular.

Etkinlik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne özel müzik dinletisi, konuklara hediye takdimi ve anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Afsüeğitim (6)Afsüeğitim (5)

Kaynak: FATMA SEDA CAN