Tıp Fakültesi Toplantı Salonundaki atölyeye akademik birimlerin kalite güvencesi süreçleriyle ilgili komisyonlarında ve çalışma gruplarındaki öğrenciler katıldı. Tanışma ile başlayan atölyede AFSÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık, üniversitede yürütülen kalite güvencesi çalışmalarından ve bu çalışmalara öğrenci katılımının anlamı üzerinde durdu. Üniversite, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programına başarılı bir şekilde hazırlanmasında öğrencilerin süreçlere katılımının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Kısacık, öğrencilerin komisyonlarda aktif rol almalarını istedi. Doç. Dr. Kısacık, önümüzdeki dönemde öğrencilerin kalite konusunda farkındalıklarını artırmak ve öğrenciler arasında kalite kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Kalite Komisyonu, Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Topluluğu iş birliğiyle çeşitli etkinlikler yapılacağını dile getirdi.

AFSÜ Kalite Koordinatörlüğünde görevli Öğr. Gör. Ömer Faruk Akbulut’un interaktif bir sunum gerçekleştirdiği atölyede yükseköğretimde kalite güvencesi ve öğrenci katılımı konuları farklı yönlerden ele alındı. Öğr. Gör. Akbulut, yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmalarında paydaşların önemi bir fonksiyonu olduğunu ve bu paydaşlardan birinin de öğrenciler olduğunu vurguladı. Öğrencilerin öğrenim gördükleri programların tasarımı ve güncellenmesinde, kalite güvencesi süreçleriyle ilgili komisyonlarda, memnuniyet ve paydaş katılımı ile ilişkili ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde ve kalite topluluğunun çalışmalarında yer alabileceğini dile getiren Öğr. Gör. Akbulut, YÖKAK veya program akreditasyonu kuruluşlarında öğrenci değerlendiricisi göreviyle de kalite güvencesi süreçlerine katılım sağlayabileceklerini ifade etti.

AFAD gönüllülerine ‘İnsani Yardım ve Psikososyal Destek’ eğitimi! AFAD gönüllülerine ‘İnsani Yardım ve Psikososyal Destek’ eğitimi!

Atölyenin son kısmında, AFSÜ Kalite Topluluğu Başkanı ve YÖKAK Öğrenci Değerlendiricisi Ecem Güldar, öğrenci değerlendirici olma yolculuğunu ve değerlendirme takımındaki deneyimlerini aktardı. Öğrenci değerlendirici olabilmek için YÖKAK tarafından her yıl düzenlenen “Kalite Elçisi Programı”, “Kalite Elçisi Çalıştayı” ve “Değerlendirici Eğitimi” programlarının tümüne katılmanın gerektiğini belirten Eczacılık Fakültesi öğrencimiz Güldar, söz konusu programlarla ilgili duyuruların AFSÜ Kalite Koordinatörlüğü tarafından yapıldığını kaydetti.

Bütün öğrencilerin, Kalite Komisyonu, Kalite Koordinatörlüğü ve AFSÜ Kalite Topluluğu ile iletişime geçmeye davet eden Güldar, bu eğitimlere katılanların YÖKAK tarafından gerçekleştirilen dış değerlendirme programlarında öğrenci değerlendirici olarak yer alabileceğini söyledi. Kendisinin “Öğrenci Değerlendirici” olarak İstinye Üniversitesi İzleme Programı Değerlendirme Takımında yer aldığını ifade eden Güldar, takımdaki deneyimlerinin hem bilgi ve becerilerini artırdığını hem de sosyal beceriler açısından kendisine önemli faydalar sağladığını vurguladı.

Atölye, etkinlikle ilgili katılımcıların görüş, öneri ve memnuniyetlerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: BÜLTEN