5 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı 5 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, onkoloji hastalarına daha iyi hizmet sunabilme adına önemli bir iş birliğine imza attı. İki kurum arasında yapılan "Birlikte Kullanım Protokolü" sayesinde, onkoloji hastalarının tıbbi görüntüleme, tanı ve tedavi hizmetleri artık ortak bir şekilde yürütülecek. AFSÜ akademisyenlerinin PET/CT ve Gama Kamera Sistemi gibi ileri görüntüleme tekniklerini Devlet Hastanesi bünyesinde kullanarak, hastaların teşhis ve tedavi süreçlerine katkı sağlamaları öngörülüyor.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, gerçekleştirdikleri bu protokolün, "Sağlık Bakanlığına Ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" kapsamında Türkiye'de tıbbi cihaz kullanımı alanında ilk iş birliği olacağını belirtti. Okumuş, protokolün Afyonkarahisar için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Okumuş, kamu kaynaklarının etkin kullanımına vurgu yaparak, onkoloji hastalarının mağdur edilmeyeceğini ve her iki kurumun işbirliği sayesinde daha verimli sağlık hizmeti sunacaklarını dile getirdi. PET/CT gibi cihazların Devlet Hastanesi tarafından sağlanacağını ve AFSÜ uzmanları tarafından kullanılacağını ifade etti.

PET/CT'nin birçok kanser türünde teşhis ve tedavi sürecine katkı sağladığını söyleyen Rektör, Gama Kamera Sistemini de farklı sistemlerde görüntüleme amacıyla kullanılabileceğini açıkladı. Bu sistemlerin kullanımları ile geniş bir yelpazede hastalıkların teşhis ve izlenmesinde önemli rol oynayacağı vurgulandı.

Kurumlar arasındaki bu entegrasyon sayesinde, hastaların daha hızlı ve etkili şekilde tedavi imkanlarına erişebilmeleri amaçlanıyor.

Editör: Tuğba Özkan