İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Yakın ama Uzak” sergisi ve “Uluslararası Normlar ve Yerel Stratejiler Bağlamında Kadın Hakları” konferansına; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, , Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Letife Özdemir ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

1 2

"Ibrahim Küçükkurt Konferans Salonu"nda gerçekleşen etkinliklerde, "Yakın Ama Uzak" sergisi ve "Uluslararası Normlar ve Yerel Stratejiler Bağlamında Kadın Hakları" konferansı düzenlendi. Sergi, AKÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Arş, Gör. Hakan Yılmaz'a ait kişisel bir sergiydi ve TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından ziyaret edildi.

2 2-1

Özdemir, kadınların önemine vurgu yaptı!

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Letife Özdemir, Türk kültüründe kadınların önemine vurgu yaptı. Özdemir, kadınların toplumun her alanında güçlü ve kararlı olduğunu belirtti. Ayrıca, kadın haklarının ulusal ve uluslararası normlarla korunması gerektiğine dikkat çekti.

25-7

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç da konferansta konuşma yaptılar. Karakaş, "hak"ın insan için temel bir olgu olduğunu vurguladı ve kadın hakları mücadelesinin önemine değindi. Büyükkılıç ise kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin tüm toplumlarda sorun olduğunu belirtti ve kadınların güçlenmesinin toplumların sürdürülebilir kalkınması için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

13-9

Konferans ilerledikçe, kadın haklarının tarihsel ve uluslararası boyutları ele alındı. TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, kadın hakları mücadelesinin geçmişi ve bugünü hakkında önemli tespitlerde bulundu. Ayrıca, teknolojinin kadın haklarına etkisi ve küresel cinsiyet eşitsizliği konuları da ele alındı.

Yağmur bulutları Afyonkarahisar semalarında! Yağmur bulutları Afyonkarahisar semalarında!

12-1710 16 2

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN