Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 21-22 Kasım 2023 tarihlerinde "Erasmus+ Yükseköğretim KA131 Hareketlilik Proje Yönetimi Toplantısı"na ev sahipliği yapıyor. Atatürk Kongre Merkezinde başlayan toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Ulusal Ajans Yüksek Öğretim Koordinatörü Hür Güldü, UİM Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fati̇h Güngör ile üniversitelerinin Erasmus koordinatörleri, temsilcileri ve akademik personel katıldı.

KURUMSAL VİZYON VE STRATEJİ VURGUSU YAPILDI

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren UİM Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, katılımcılara üniversitenin başarılı performansından ve Ulusal Ajans ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin öneminden bahsetti. AKÜ'nün yükselen başarısının altında yatan etkenleri detaylandırarak kurumsal vizyon ve strateji vurgusu yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversitenin tarihçesinden bahsederek, kuruluşunun 1974 yılına dayandığından söz etti ve AKÜ'nün Türkiye'nin geleceğine yön veren bir kurum haline geldiği mesajını verdi. Ayrıca, üniversitenin niteliksel gelişmesini öncelikli politika olarak benimsediğini ve uluslararasılaşmanın önemini paylaştı.

Karakaş, AKÜ'nün Erasmus+ programında elde ettiği başarıları anlatarak, üniversitenin uluslararasılaşma konusundaki hedeflerini ve yaptığı iş birliklerini açıkladı. Ayrıca, hibe bütçelerinin artışından ve katıldıkları konsorsiyum sayısından da gurur duyduğunu ifade etti.

Hür Güldü'nün sunumuyla devam eden toplantıda, 2023 yılı Erasmus+ hareketlilikleri ve alınacak hibeler hakkında güncel bilgiler paylaşıldı. Güldü, 2024 yılına dair değişiklikler ve artış öngörülen hibe miktarlarına değinerek katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantının ilk gününde Prof. Dr. Ekrem Savaş, Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ı ziyaret etti. İki günlük program, düzenlenen sosyal etkinliklerle son bulacak ve katılımcılar üniversite işbirlikleri ve projelerine yönelik yeni bilgilerle ayrılacaklar. >>TUĞBA ÖZKAN

Müdür Sünnetci ne toplantısı yaptı? Müdür Sünnetci ne toplantısı yaptı?

Editör: Tuğba Özkan