Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği, Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri ve AKÜ Genç Ofis iş birliği ile “Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Bir iş birliği girişimi olarak; Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği, Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri ve AKÜ Genç Ofis, "Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Buluşması" adlı bir etkinlik düzenledi. AKÜ'nün Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe, iş birliği kurumlarının ve diğer çeşitli kurumların yetkilileri ile uluslararası öğrenciler ve akademik personel katıldı.

Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ayhan Koyuncu, etkinliğin açılış konuşmasını yaparak, derneğin Afyonkarahisar'da hizmet verdiğini ve yabancı kavramına inanmadıklarını belirtti. Koyuncu, uluslararası öğrencilere evde hissettirmeye çalıştıklarını ve öğrencilere hukuki, sosyal ve ekonomik açılardan destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise dünyanın yeni bir dünya düzenine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Kasapoğlu, tüm insanların kardeş olduğunun altını çizdi ve gençlerle birlikte yeni bir dünya düzeni kurma hedefinde olduklarını belirtti.

Şok marketlerden ortalığı yıkacak kampanya! 5 litrelik su fiyatına pek çok ürün satılıyor Şok marketlerden ortalığı yıkacak kampanya! 5 litrelik su fiyatına pek çok ürün satılıyor

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker de, gençlerle her zaman birlikte olacaklarını ve birliği sağlamak için bu tür toplantıların önemine değinerek, farklı ülkelerden olsalar bile bir olabilirsek, beraber olabileceğimizi ifade etti. Öğrencilerin üniversitenin misafiri olduğunu ve hiçbir zaman yabancı olarak görülmediklerini belirten Peker, geçmiş öğrencilerin mezun olduktan sonra kendi ülkelerinde üst düzey pozisyonlara getirildiğini ve Türkiye Mezunları Dernekleri kurulduğunu dile getirdi.

Açılış konuşmalarından sonra Afganistan, Endonezya, Filistin, Irak, Kazakistan, Mısır, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen’den gelen uluslararası öğrencilerin temsilcilerinin konuşması ve ülkelerin stantlarının gezilmesinin ardından etkinlik; uluslararası öğrencilerin ülkelerine özgü yemeklerin ikram etmesiyle sona erdi.

Editör: Tuğba Özkan