Afyonkarahisar belediye başkanlığı, için aday adaylarının müracaatlarını almaya başlayan AK Parti’de bakanlıktan sonra milletvekilliği görevinden de ayrılan Veysel Eroğlu’nun Afyon siyasetinde yeniden eski konumuna “Tek belirleyici” gelmek için inisiyatif almaya başladığı belirtiliyor.

AK Parti eski ilçe başkanına tepki: Buraya da göz diktiler! AK Parti eski ilçe başkanına tepki: Buraya da göz diktiler!

Bilindiği gibi siyaset kulislerinde AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları arasında eski Belediye Başkanı Şuhutlu Burhanettin Çoban, Afyon AK Parti İl Başkanı Şuhutlu Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti İl Yönetimi Başkan Yardımcısı ve Afyon Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eroğlu’nun ismi sıklıkla dile getiriliyor. 

AK Parti'ye yakın kaynaklar , “Veysel Hoca uzun zamandır Afyon'da belirleyici konuma gelen milletvekili Dinarlı Ali Özkaya’ya pek sıcak bakmıyor. Afyon belediye başkanlığıyla ilgili aday adaylarının pek çoğunun Ali Özkaya’ya gidip onunla istişare etmelerini uzaktan seyreden Veysel Eroğlu isminden bahsedilen üç Şuhutluyu bir araya getirdi ve onlara 'Üçünüz birbirinizle uğraşmayın, içinizden birisinin olması için karar verin, bu dönem Afyon belediye başkanı mutlaka Şuhutlu birisi olacak. Birbirinizle değil, diğer aday adaylarını saha dışına itin; yoksa başkasının Afyon siyasetindeki tek belirleyicilik durumunu tescillemiş olacaksınız' dediği konuşulmaya başlandı” dedi. Bu durum Afyonkarahisar’da AK Parti'de siyaseti tekrar yönetmek için Veysel Eroğlu‘nun atağa geçtiği şeklinde yorumlandı. ÖZEL HABER// ODAK HABER MERKEZİ 

Editör: Fadime Özkaran