Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar Kaymakamı Kemal Duru ile birlikte gerçekleştirilen Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında %50 hibe desteğiyle Kara Buğday Ürün Temini, Dinarelli Ürün Çeşitlendirme ve Damızlık Büyükbaş Hayvancılık Mastitis projeleri için düzenlenen tohum dağıtımı ve tanıtımı programına katıldı.

80

Programda konuşan Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu, Kara Buğday Projesi ile Dinar ilçesinin Türkiye genelinde en fazla kara buğday üreten ilçe olduğunu belirterek bu yıl 4 bin 500 dekar alanda ekim yapacaklarını ifade etti. Karakuyu, 12 farklı ürünün yetiştirileceğini ve bu desteklerden dolayı Vali Yiğitbaşı'na teşekkür etti.

81

Dinar, Kara Buğday Üretiminde Önemli Bir Konumda

Dinar Kaymakamı Kemal Duru ise 1500 dekarlık alanda 12 ton kara buğday tohumunun dağıtılacağını belirterek, çiftçilerin tohumları kilosu başına 65 lira yerine 32,5 liradan alacaklarını dile getirdi. Duru ayrıca, 5. yılında 4 bin 500 dönümle devam eden kara buğday serüveninde Vali'nin desteğiyle Türkiye'nin önde gelen kara buğday üreticisi ilçe olduklarını vurguladı. Ayrıca, mastitis hastalığını erken teşhis eden dedektörleri çiftçilere ulaştıracaklarını da ifade etti.

Emniyet kilolarca ele geçirdi! Emniyet kilolarca ele geçirdi!

82

Üretici Destekleri Devam Edecek

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, konuşmasında Dinar ilçesinde kara buğday üretiminin başarılı bir ivmeyle devam ettiğini vurgulayarak, ilçenin projelerindeki kararlılığını ve başarısını takdir etti. Yiğitbaşı, projelerin ilçenin tarım arazilerinin değerlendirilmesine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, ilin özel idaresi tarafından finanse edilen projelerle üreticilere maddi ve manevi destek sağlandığını dile getirdi. Kadın kültür evleri ve kooperatiflerinin projelere bütüncül bir şekilde katkıda bulunduğunu söyleyen Vali, Dinarelli markasını güçlendirmek için yeni ürünleri desteklediklerini belirtti. Üreticilere yönelik desteklerin il özel idaresi eliyle sürdürüleceğini ifade etti.

Vali Yiğitbaşı'nın konuşmasının ardından çiftçilere tohum ve mastitis dedektörleri dağıtıldı.

8384878689

Kaynak: GAMZE KOÇAK