Yaptığı yatırımlar ve hayata geçirdiği projelerle şehrimizi geleceğe hazırlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar’ın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmayı sürdürüyor. Ekip ve ekipman destekleriyle itfaiye teşkilatını sürekli güçlendiren Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar’a yeni bir ikinci itfaiye binası kazandırdı.

TCMB, 2. Enflasyon Raporu'nu 9 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacak TCMB, 2. Enflasyon Raporu'nu 9 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakaş, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Müdürü Mehmet Buldan, Celal Ketencioğlu ve ailesi, mahalle muhtarları katıldı.

10 PERSONEL 7/24 GÖREV YAPACAK

Büyüyen ve gelişen Afyonkarahisar için inşa edilen yeni itfaiye istasyon hizmet binası, kentin beklentilerine cevap veren ve son teknolojilerin gereklerini yerine getiren bir yapıda tasarlandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İtfaiye Haftasında açılan hizmet binasının hayırlı olmasını temenni etti. Emeği geçenleri unutmanın mümkün olamayacağına dikkat çeken Başkan Zeybek, “Afyonkarahisar’ımız her geçen gün büyüyerek gelişiyor. Afet olduğu zaman arkadaşlarımızın ulaşmakta zorluk çekebileceklerini düşünerek o dönemki İtfaiye Müdürümüz Cem Kasapoğlu’ndan şehrimizin doğu bölgesine ikinci bir itfaiye istasyonu yapılması konusunda bir talep geldi. Biz de müdürümüzün bu talebi üzerine arkadaşlarımızla istişare ettik, konuyu meclisimize getirdik. Belediyemize ait bu arazi üzerinde kısa zamanda binamızı inşa ettik. 10 personelimiz 7/24 burada görev yapacaklar. 4 aracımız burada hizmete hazır bekleyecek. Allah memleketimizi afetlerden uzak kılsın. Bizler tedbir almak zorundayız” ifadelerini kullandı.

  “SÖZ VERDİĞİMİZİN FAZLASINI YAPTIK”

Seçimlerden önce söz verdiği 37 projenin yanında Afyonkarahisar’da yakalanan birlik, beraberlik ve uyumla söz vermediği birçok projeyi daha hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Zeybek, “Sağ olsun gerek milletvekillerimiz, gerek, il başkanımız gerek teşkilatımız gerekse de meclisimizle uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Seçime girerken halkımıza 37 projenin sözünü vermiştik, 34’dünü gerçekleştirdik, birliktelikten aldığımız güçle seçim vaadi olmayan 40 devasa projeyi hayata geçirdik. Geride bıraktığımız süre içinde 74 projemizi hayata geçirdik. Helali hoş olsun tek gayemiz el birliği gönül birliği ile Afyonumuzu daha güzel ve yaşanılabilir marka şehir haline getirmek. Bu vesile ile 2009 yılında can siper hane müdahale ederek yangının ortasında kalan Celal kardeşimize de Allah’tan şifalar diliyorum. Kendisini unutmamız mümkün değil, ismini burada yaşatacağız. İtfaiye istasyonumuz Afyonkarahisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“HİZMET BELEDİYECİLİĞİ BUDUR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan ise Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Belediye Meclis Üyelerine Celal Ketencioğlu ismini yaşattıkları için teşekkür etti.

Sağlık ve emniyet teşkilatı gibi İtfaiye teşkilatının önemine dikkat çeken Milletvekili Arslan, “İtfaiye teşkilatımız tıpkı diğer teşkilatlarımız gibi ne muhtaç olalım, ne de eksik kalalım dediğimiz teşkilatlardan. Onlar olmaza Allah korusun ne canlar kaybolur. Başkanımız hizmetlerinden, seçim vaatlerinden ve vaat etmediği halde hayata geçen projelerinden bahsetti. AK Parti Belediyeciliği, hizmet belediyeciliği bu. Parti ayırmaksızın bütün belediyelerin aynı hız ve hırsla çalışması gerekir ki vatandaşlarımıza hizmet sunabilelim. Çünkü varlığımızın nedeni bu. Bu vesileyle hizmet binasının Afyonkarahisar’ımıza kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YATIRIMLARI BİRE BİR TAKİP EDİYORUZ”

Afyonkarahisar’ın gün geçtikte gelişerek büyüdüğüne dikkat çeken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise ikinci itfaiye istasyonunun şehrimizin doğu bölgesine yapılmasının isabetli güzel bir çalışma olduğunu söyledi.  Emeği geçen başta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere herkesi tebrik eden Milletvekilimiz Yurdunuseven, “ Hizmetlerin nokta olarak ilgili bölgelere yapılması önemli. Milletvekilleri olarak Afyonkarahisar’daki yatırımları bire bir takip ediyoruz. Böyle bir yatırımı şehrimize kazandıran Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm itfaiye personelinin haftasını kutlayan Milletvekili Yurdunuseven Celal Ketencioğlu ve ailesine sağlıklı bir yaşam dileklerinde bulundu.

“ŞEHRİMİZ HER GÜN BİRAZ DAHA BÜYÜYOR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise İtfaiye istasyon binasının isminin geçmişte yangına müdahale esnasında gazi olan Celal Ketencioğlu isminin verilmesinin büyük bir vefa örneği olduğunu söyledi.  Bu ince düşüncelerinden dolayı Başkanımız Zeybek, Belediye Meclisi ve emeği geçenleri tebrik eden Milletvekili Ali Özkaya, “Şehrimiz her gün biraz daha büyüyor. Bu büyüme ve gelişmeye yönelik biz de şehrimizi yeniden planlamamız, düzenlememiz gerekiyor. İtfaiye en hızlı ve etkin araçlarla müdahale etmesi gerekiyor. Bu vesileyle Başkanımızı da bu bölgeyi doğru bir şekilde tespit ederek bu yatırımı yaptığı için tebrik ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan