Afyonkarahisar'da bir ilki gerçekleştirerek hizmete başlayan "Bella" Bot Servis Robotu, The Watermall'deki Keyanı Gurme Restoranında göreve başladı. Bella, dış görünüşü ve sesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Afyonkarahisar'da bir ilki gerçekleştirerek hizmete başlayan "Bella" Bot Servis Robotu, The Watermall'deki Keyanı Gurme Restoranda görev yapmaya başladı. Bella diş görünüşü ve sesiyle dikkatleri üzerine çekti.  Özellikle çocuklar ve müşteriler tarafından ilgi gören "Bella", restorana farklı bir atmosfer kattı.

Garson Robot Bella, kedi görünümüyle dikkat çekerek, "Merhaba ben Bella. İşte geldim. Yemekleriniz geldi. Lütfen yemeklerinizi alın. Yemeklerinizi aldıysanız lütfen bitir tuşuna basınız. Teşekkürler hoşça kalın" diyerek müşterilere hizmet veriyor. Ayrıca doğum günü kutlaması yapmak isteyenler için müzik yükleme özelliğine sahip olan Bella, üzerine doğum günü olan kişinin adı yazılarak kutlama yapılmasını sağlıyor. Garson Robot Bella'nın şarjı, 8 saat kesintisiz çalışmasını sağlarken, 4,5-5 saat içinde şarjı doluyor. Keyani Gurme Restoranı Genel Müdürü Muzaffer Aktar, Garson Robot Bella'nın sunduğu servis hizmetlerini medyaya tanıttı.

"BELLA" BOT SERVİS ROBOTUN ÖZELİLERİ:

Bella Bot, otonom sürüş teknolojisine sahip olan bir servis robotudur. Bu özelliği sayesinde, çevresindeki engelleri algılayarak temkinli bir şekilde hareket ediyor.  Özellikle 3D engel algılama sistemi, önüne çıkabilecek engelleri 10 metreye kadar algılayabilir ve bu engelleri aşmak için uygun bir yol izler.

Başkan Serteser Köksal ile ne görüştü? Başkan Serteser Köksal ile ne görüştü?

Bella'nın içinde bulunan modlar, onu farklı hizmetler için uyarlanabilir kılmaktadır. Bunlar arasında şunlar bulunmaktadır:

TESLİMAT MODU: Aynı anda 4 farklı masaya servis yapabilir ve

görevi bitirdiğinde belirlemiş olduğunuz servis çıkış noktasına geri otomatik dönüş sağlar.

DOĞRUDAN TESLİMAT MODU: Belirlemiş olduğunuz servis çıkış noktasından sadece tek masaya servisini yapıp geri servis çıkış noktasına dönüş yaptığı bir moddur.

GEZİNTİ MODU: Self servis içecekler ve tatlıları taşıyan bu robot önceden belirlenmiş bir yol boyunca dolaşır ve bunları müşterilere sesli olarak önerir.

KARŞILAMA MODU: Robot Garson gelen misafirleri karşılar ve masalarına kadar onlara refakat edebilir.

DOĞUM GÜNÜ MODU: Özel arka plan müziği eşliğinde müşterilere doğum günü pastası veya hediyeler getirir.

MÜŞTERİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bella Bot Servis Robotu'nun Keyanı Gurme Restoranı'nda hizmet vermeye başlaması, müşterilerden büyük ilgi gördü. Özellikle çocuklar, Bella'nın yaptığı hizmeti ilgiyle izlerken, yetişkinler de bu teknolojik yenilikten memnun kaldıklarını belirttiler.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN