Enerji Kentleri Birliği üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ev sahipliği yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin de üye olduğu istişare toplantısında açış konuşmasını ETKB Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Dr. Bilal Düzgün yaptı. Toplantıya katılım sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şehrin jeotermal enerji kapsamında yaptığı yatırımları anlatarak toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Aynı zamanda Gastronomi şehriyiz. 600’e yakın yöresel lezzetimiz var. 39 lezzetimiz Türk Patent Enstitüsünden tescil aldı. 600’ün üzerinde Anıtlar Kurulu tarafından tescillenmiş tarihi konakların olduğu tarihi milattan önce 3 bin yılına kadar dayanan kadim bir şehiriz. Türkiye yumurta borsasını belirleyen şehiriz. Kurtuluşun başkentiyiz. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren tarihi dokuya önem vererek konaklarımızın 300 tanesinin sokak sağlıklaştırmasını tamamlayarak turizme açtık. Kaplıcalarımız ile sağlık turizminde de ön plandayız. Sadece burası değil, Sandıklı, Gazlıgöl, Bolvadin de hemen hemen ilçelerimizin birçoğunda termal su var"

mehmet zeybek

DOĞAYA ZARAR VERMİYORUZ

AKÜ’de 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Spor Oyunları Başladı! AKÜ’de 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Spor Oyunları Başladı!

“Şehrimize baktığımızda 17 ilçe 420 köy 43 beldenin faydalandığı Katı Atık Bertaraf Tesisimiz var” diyen Başkan Zeybek, "Atıklar toplanarak bu merkezimizde ayrıştırılıyor. Doğaya zarar vermeden çevreci bir sistem ile atıkları ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Ayrıca 2020 yılında kurmuş olduğumuz Biyometanizasyon tesisi ile elektrik enerjisi üretiyoruz. Depolama alanlarından alınan biyogaz ile elektrik üretiyoruz. Doğamızı, ekolojik dengeyi ve çevremizi korumak adına önemli çalışmalar yapan bu konuda da Türkiye’ye örnek olan tesislerin sahibiyiz. İleri Biyolojik Arıtma Tesisimizle birlikte atık suların arıtması yapılıyor. Ayrışma ardından kullanılabilir suyu tarım arazilerimizde kullanıyoruz.  tamamen arıtıldığı ve tarım arazilerinin sulanabileceği bir arıtma tesisine sahibiz” dedi.

mehmet zeybek

SU KULLANIM ÜCRETİ DÜŞÜK

Kendi elektriklerini ürettiklerini söyleyen Başkan Zeybek, “Tesise kurduğumuz güneş enerji santrallerimiz ile birlikte kendi elektriğimizi üretiyoruz.  Enerjiyi güneş panellerinden elde ederek sıfır maliyetle tesisimizi işletiyoruz.  Bu yüzden de bölgemizde su kullanım ücreti düşük. Vatandaşımızı mağdur etmeden kendi içinde dönen bir sistem ile güneş panellerinden aldığımız enerjiden maliyetleri karşılıyoruz. İleri Biyolojik Arıtma Tesisimiz bünyesinde Bölgede tek olan Atıksu Arıtma Laboratuvarını kurduk. Atık su analizleri yapılıyor. Kütahya, Uşak, Konya, Denizli gibi illerde faydalanıyor. Belediyemiz, daha temiz ve yaşanılabilir Afyonkarahisar hedefi doğrultusunda atık yönetimi faaliyetlerini en etkin şekilde sürdürmeye devam ediyor. Güzide şehrimizde sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz. Toplantımız hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN