Afyonkarahisar Belediyesi, spora ve sporcuya destek çalışmaları kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik sportif etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan iş birliği ardından 360 öğrencinin katılımı ile turnuva gerçekleştirildi. AKÜ ve AFSÜ öğrencilerinin katıldığı futbol turnuvasında dereceye giren takımlar için ödül töreni düzenlendi.

Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ iş birliğinde ödüllü futbol turnuvası!

Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u konuk edecek Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u konuk edecek

36 takımın katıldığı turnuvada birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 7 bin TL para ödülü verildi. Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı (SBF) Prof. Dr. Yücel Ocak, SBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Doç. Dr. Mehmet Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı ile birlikte öğrenciler katıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ iş birliğinde ödüllü futbol turnuvası!

36 takım ve 360 sporcu etkinliğe başvurdu

Törenin açış konuşmasını SBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Doç. Dr. Mehmet Yıldız yaptı. Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ ve AFSÜ ortaklığında yapılan turnuva hakkında bilgiler vererek; “Protokol sonucunda ilk olarak futbol turnuvası düzenleme kararı aldık. Karar ilana çıktı ve toplam 36 takım ve 360 sporcu bu etkinliğe başvurdu. 1,5 ay önce turnuvamız başladı. Eleme usulü ile yaptığımız turnuvada sabah ve öğleden önce üçüncülük ve dördüncülük müsabakaları yapıldı; öğleden sonra ise birincilik ve ikincilik maçları oynandı” diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ iş birliğinde ödüllü futbol turnuvası!

Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ise Afyonkarahisar Belediyesinin her zaman sportif faaliyetleri desteklediği bu tür etkinliklerin devam edeceğini vurguladı. Karakuş; “Bütün takımları tebrik ediyorum. Yeni yeni turnuvalarımız olacak. Bundan sonra da basketbol ve voleybol turnuvaları olacak. Emeği geçen hocalarıma, ekibe ve tüm üniversite personeline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Birlikte güzel etkinlikler yapmayı umuyoruz

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise konuşmasında Belediye ve AKÜ’nün iş birliği içinde çalıştığını söyleyerek; “RC Araç Pistinden tutun da hobi bahçelerine kadar Afyonkarahisar Belediyesi ve Üniversitemiz pek çok alanda ortak projeleri hayata geçirdi. Futbol turnuvasının özellikle Spor Bilimleri Fakültemizin toplumsal katkı faaliyeti anlamında önemli bir faaliyeti olduğunu düşünüyoruz. Bunun devamı da gelecek. Spor disiplin gerektiriyor ve disiplinini kaybetmeyen kazanıyor. Sonuna kadar mücadelenin ne kadar değerli olduğunu gördük. Daha güzel günlerde, daha güzel bir şekilde farklı sporlar türlerinde birlikte güzel etkinlikler yapmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ iş birliğinde ödüllü futbol turnuvası!

Ödüller tören ile verildi

Konuşmalar ardından dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Turnuva üçüncüsü takıma ödülü AFSÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ümit Dündar, turnuva ikincisi takıma ödülü AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker,  turnuva birincisi takıma ödülü Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş takdim etti. Tören toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu. 

Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ iş birliğinde ödüllü futbol turnuvası!

Kaynak: MURAT EMRE