Yasaklı madde tespit edilen limonlarla ilgili soruşturma başlatıldı! Yasaklı madde tespit edilen limonlarla ilgili soruşturma başlatıldı!

Bu oranı sağlayarak eğitim kalitesini bir kez daha kanıtlamış oldu. En yüksek orana ise %83,40 ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ulaştı.

Türkiye genelinde ortalama mezuniyet oranı %55,96 iken, AFSÜ'nün bu başarılı sonucu elde etmesi eğitim çevreleri tarafından dikkatle karşılandı. Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu başarının altında yatan nedenler olarak üniversitenin kaliteli akademik kadrosunu, etkin idari personelini ve mezunlar için yüksek istihdam olanakları sunan bölümlerini ve programlarını gösterdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023" incelendiğinde, AFSÜ'nün mezuniyet performansıyla ilk üç sıra içerisinde yer aldığı görülüyor. Bu kapsamlı rapora göre değerlendirilen 179 üniversite içinde, 118'i devlet ve 61'i vakıf olmak üzere, en az 30 mezun veren, başarılı yüzdesi %50 ve üzerinde olan 32 üniversite bulunmakta. AFSÜ'nün bu kurumlar arasında rekabetçi konumu, eğitim alanındaki üstün performansını gözler önüne seriyor.

Kaynak: Duygu Özger