Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın 23 Nisan mesajında Türkiye'nin bağımsızlık ve milli irade mücadelesinin önemi vurgulandı, çocukların dünya barışına katkılarına vurgu yapıldı.

Türk Kültürünü böyle tanıttılar! Türk Kültürünü böyle tanıttılar!

Vali Yiğitbaşı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularıyla tebrik ettiğini belirtti. 23 Nisan 1920'de açılan Meclis'in, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle bağımsızlığın ve milli iradenin simgesi haline geldiğini vurgulayan Vali, vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmetle andı.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla ortaya konan istiklal ve istikbal mücadelesinin kararlılığını bir kez daha gösterildiğini ifade etti. Büyük Meclis'in, milli mücadele sürecinde kritik kararlar alarak Cumhuriyet'in yolunu açtığını ve bugün hala ülkenin önemli karar mercii olduğunu belirtti.

Vali Yiğitbaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, çocukların ve gençlerin dünya çocuklarıyla birlikte sevgi, barış ve kardeşlik üzerine bir dünya inşa etmesine vesile olmasını temenni etti. Ayrıca Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını minnetle anarak tüm çocukları bu özel günde sevgiyle kucakladı.

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL