Afyonkarahisar'da tarihi Uzun Çarşı'nın açılış töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Bakanı kente hoş geldiniz diyerek selamladı. Görev süresi boyunca sürdürdüklerini, istişare vurgusu yaparak, vaat edilen 37 projenin 35'inin tamamlandığını ve ek olarak 40'ın üzerinde projeyi hizmete sunduklarını dile getirdi.

TİCARETİN KALBİ

Belediye Başkanı Zeybek, tek amaçlarının Afyon'u yaşanabilir ve gurur duyulan bir kent haline getirmek olduğunu açıkladı. Uzun Çarşı'nın, 100 yıldan fazla bir süredir ticaretin kalbi olduğunu belirterek, geçmişte yaşanan tabela ve kablo kirliliğinin şehre yakışmadığını ifade etti. Esnafla ve belediye meclisiyle yapılan toplantılar neticesinde yüzde 70'ini belediyenin, yüzde 30'unu esnafın karşıladığı ortak bir finansmanla çarşının sağlıklaştırılması çalışmalarının yapıldığını anlattı.

MARKA ŞEHİR AFYON

206 kaza kara noktasında 2028 sonuna kadar iyileştirme yapılacak 206 kaza kara noktasında 2028 sonuna kadar iyileştirme yapılacak

Ayrıca, tüm altyapı çalışmalarının tamamlanarak, doğalgaz, kanalizasyon ve içme suyu şebekelerinin yenilendiğini ve yol çalışmalarının da 20 günlük süre zarfında bitirilerek çarşının bugünkü görünümüne kavuşturulduğunu belirtti. Belediye Başkanı, Afyon'a marka bir şehir kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, desteklerini esirgemeyen milletvekilleri, vali, bakanlar, cumhurbaşkanı ve tüm ilgililere şükranlarını sundu. Zeybek, tarihi çarşının açılışı için Bakan Özhaseki'ye teşekkür edip, çarşının şehir için hayırlı olmasını diledi ve esnafa bol kazançlar dileğinde bulundu. Katılımcılara da teşekkürlerini iletti.

Konuşmasının ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sarraflar Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Güzbey tarafından, Uzun Çarşı Esnafları adına plaket takdim edildi.   FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran