Yağmur bulutları Afyonkarahisar semalarında! Yağmur bulutları Afyonkarahisar semalarında!

2013 yılında başlatılan bu destek programı ile derneklerin kurumsal yeteneklerini artırmak, kamusal ilişkilerini güçlendirmek ve karar alma süreçlerine daha etkin katılımını hedefleniyor. Geride bıraktığımız on yılda, Afyonkarahisar'daki 32 farklı dernek bu program kapsamında toplam 2 milyon 277 bin 365 TL yardım aldı.

afyon valiliği

Valilik yönetiminde, sivil toplum kuruluşlarına verilen proje desteğini artırma gayretleri çerçevesinde, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından derneklere yönelik çeşitli eğitimler düzenlendi. Bu eğitimlerin ardından 2023'te seçilen 8 dernek, İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla toplamda 1 milyon 702 bin 994 TL proje desteğine layık görüldü.

afyon valilik

2024 yılı içinde destek almayı uman dernekler için ise Afyonkarahisar Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve Valilik Proje Ofisi ziyaret edilerek gerekli bilgilendirme ve destek alınabilecek. Online başvuru yapmak isteyen dernekler ise https://sso.dernekler.gov.tr/ internet adresi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN