Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, Damızlık Büyükbaş Hayvancılık Verimliliği Artırma Projesi çerçevesinde okuyucu ve pedometrelerin yetiştiricilerine yönelik düzenlenen teslim töreninde bir konuşma yaptı.

G F B O U B4 X M A A J Ub M

Parlak, kentin tarım ve hayvancılıktaki önemli konumuna vurgu yaparak, bölgesel yetiştiricilerin mevcut durumlarının daha da geliştirilmesini öncelikli hedef olarak belirlediklerini dile getirdi.

A W130837 02

Teslim töreni, Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda Vali Yardımcısı Harun Reşit Han, İl Müdürü Özkan Parlak ve bir grup hayvan yetiştiricisinin katılımıyla düzenlendi.

2025 ve 2027 yılı 'Bitkisel Üretim Planlaması' değerlendirildi! 2025 ve 2027 yılı 'Bitkisel Üretim Planlaması' değerlendirildi!

G F B O U B W E A Avw O Q

Parlak törendeki açıklamasında, şu bilgileri verdi: "İlimiz tarım ve hayvancılık alanında ülkemizdeki stratejik konumunu devam ettirmektedir. Hayvancılığın gelişimi ve bölgemizdeki yetiştiricilik koşullarının iyileştirilmesi bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda başlattığımız Kızgınlık Takip Projesi ile amacımız, yetiştiricilerin her yıl sağlıklı bir buzağı elde etmelerini sağlamak ve döl verimliliğine bağlı kayıpları asgariye indirmektir." dedi.

G F B O U B2 W E A A P W N D

Söz konusu projenin başlıca bileşenleri arasında hayvanlara takılacak olan okuyucular ve pedometreler yer alıyor. Bu teknolojik araçlar, yetiştiricilere büyükbaş hayvanlarının üreme döngülerini daha etkin izleme ve yönetme olanağı sağlayacak.

G F B O U B8 Xs A Abhx GA W130837 01

Kaynak: GAMZE KOÇAK