Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren meslek komiteleri, madencilik ve mermer sektörünün mevcut durumu ve geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. 5. Meslek Komitesi (Madencilik Faaliyetleri, Taş ve Mermer Ocakları) ile başlayan toplantılarda sektörel gelişmeler ve sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca 10. Meslek Komitesi (Mermer Fabrikaları) ve 27. Meslek Komitesi (Mermer İhracatçıları) üyeleri de bulundu. Kapsamlı bir toplantıda sektör temsilcileri, bölgede faaliyet gösteren mermer ocakları, fabrikalar, ve ihracat şartları hakkında fikir alışverişinde bulunarak sektörün karşılaştığı zorlukları ve imkanları ele aldı.

Sektör temsilcilerinin yanı sıra ilgili meslek komitesi üyeleri, sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar sunarak madencilik ve mermer sektörünün rekabet gücünü artırmak için neler yapılması gerektiğini tartıştılar. Sektörün sahip olduğu potansiyelin daha iyi değerlendirilmesi için atılması gereken adımlar konusunda fikir birliğine varmak üyesi oldukları önemli bir hedef olarak belirlendi. FADİME ÖZKARAN

Uyuşturucuyu satamadan yakalandı Uyuşturucuyu satamadan yakalandı

Editör: Fadime Özkaran