Çay ilçesindeki Sultandede(Sultanana) Zirvesi'ne düzenlenen tırmanışa, 32 sporcu katıldı. Tırmanış öncesinde sporculara gerekli bilgilendirmeler ve eğitimler verildi. Tırmanış, yaklaşık 4 saat sürdü ve sporcuların tamamı 2300m tırmanarak zirveye başarıyla ulaştı. Faaliyetin amacı, 11 Aralık Uluslararası Dünya Dağ Günü'nü kutlayarak doğayla iç içe olmak ve sporcuların fiziksel ve mental kondisyonlarını geliştirmek.

AFYONKARAHİSAR, ZENGİN DAĞCILIK POTANSİYELİNE SAHİP BİR İL

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Dağlar, doğanın en güzel ve en görkemli varlıklarıdır. Afyonkarahisar, zengin dağcılık potansiyeline sahip bir ildir. Bu potansiyeli daha da geliştirmek ve dağcılık sporunu yaygınlaştırmak için bu tür etkinliklere devam etmek çok önemli. İl temsilcimize, sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

TDF Afyonkarahisar İl Temsilcisi İsmail Avcıoğlu ise "Uluslararası Dünya Dağ Günü'nü kutlamak için düzenlediğimiz tırmanış faaliyetimiz çok başarılı geçti. Sporcularımız, kar ve fırtınaya rağmen, gerekli motivasyon ve disiplini göstererek, zirveye ulaşmak için büyük bir çaba gösterdiler. Tüm sporcularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

ŞEHİT POLİSİMİZİ CENNETE UĞURLADIK! ŞEHİT POLİSİMİZİ CENNETE UĞURLADIK!

2003 YILINDA KABUL EDİLDİ

11 Aralık Dünya Dağ günü, iklim değişikliğinin, dağ kirliliğinin ve tahribatının; ekosisteme, su kaynaklarına, tarıma, dünya nüfusunun yüzde 15'ini teşkil eden dağda yaşayan insanlara, flora ve faunaya olumsuz etkileri konularında farkındalık oluşturmak ve çözümler üretmek adına Birleşmiş Milletler tarafından 2003 yılında kabul edilen önemli bir gündür. N\S

Editör: Nurbanu Soy