Kimlik numaranızla anında kontrol edin! Kesintisiz 8 Bin TL yatıyor Kimlik numaranızla anında kontrol edin! Kesintisiz 8 Bin TL yatıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, 2 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen toplantının ardından açıklanan ihracat verilerine göre, Afyonkarahisar'ın 2023 yılı ihracatı 339 milyon 970 bin dolar olmuştu.

Afyonkarahisar ihracatı

Son dakika, Serteser’i sevindiren karar! Son dakika, Serteser’i sevindiren karar!

İhracat üretim yapılan il’e yazılmıştı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'in, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomi Şûraları'nda ihracatın üretim yapılan il'e yazılması talebini dile getirmesi, TOBB Başkanı M. Rifat Hısarcıklıoğlu’nun destekleri ve ATSO lobi faaliyetleri ile konuyu gündemde tutmasının ardından Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili çalışma başlattı. Ticaret Bakanlığı’nın 20 Kasım 2023 tarihli açıklamasında, 2024 yılı itibariyle ihracat rakamlarının üretimin yapıldığı il’e eklenerek açıklanacağı belirtilmişti.

631 milyon 299 bin dolar olarak kayıtlara geçti

Böylece Afyonkarahisar'ın 2023 yılı ihracatı 291 milyon 329 bin dolar artarak, 631 milyon 299 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

ATSO tarafından yayımlanan metinde, İhracatın üretim yapılan il'e yazılması talebinin gerçekleşmesinde destek olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve bu talebi gerçekleştiren Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a teşekkür edildi.

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL