Afyonkarahisar'da yumurta üretimi alanında tanınan iş insanı Haydar Kaya, yıllardır sürdürdüğü hayır işleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Kaya, üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla kurmuş olduğu dernek aracılığı ile şimdiye kadar 170 üniversite öğrencisine burs sağladı.

Bu yılın başında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından mağdurlara destek olmak için AFAD'a 1 milyon Türk Lirası değerinde bağışta bulunan Kaya, şimdilerde ise gözünü uluslararası yardımlara çevirdi. Filistin'deki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Haydar Kaya, Gazze'ye toplamda 1 milyon TL bağış yaparak gönüllere dokundu. Bağışın yarısının AFAD aracılığıyla ve diğer yarısının İDDEF (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) üzerinden Gazze'ye ulaştıracak.

BİRİKTİRDİĞİN DEĞİL, PAYLAŞTIĞIN SENİNDİR

Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi! Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi!

Haydar Kaya yardımlarına ilişkin yaptığı açıklamada, toplumsal dayanışmanın ve karşılıksız yardımın önemine vurgu yaparak, inanç ve vicdanın gerektirdiği sorumlulukları yerine getirme amacını dile getirdi. "Bugün kardeşin kardeşe sahip çıkma günüdür, kalbinde zerre imanı olan herkesin Gazze'li kardeşlerimizin yarasına merhem olma günüdür. Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir," sözleriyle düşüncelerini ifade etti. N\S

Editör: Nurbanu Soy