Köksal’a Yurdunuseven’den anında cevap; ‘YAPTIĞIN ŞOVMENLİK’ Köksal’a Yurdunuseven’den anında cevap; ‘YAPTIĞIN ŞOVMENLİK’

Avrupa Birliği'nin hibe desteğiyle gerçekleşen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Akreditasyon Projesi çerçevesinde, Azerbaycan'ın Bakü şehrinde düzenlenen Uluslararası STEAM Azerbaycan Festivali'nde Aral Koleji öğrencileri, yarışmada büyük bir başarıya imza attılar.

erasmus

Bin beş yüze yakın katılımcının yer aldığı ve on beş farklı kategoride düzenlenen yarışmada, Azerbaycan başta olmak üzere Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda, Norveç, Slovakya, Türkmenistan, İngiltere ve Özbekistan'dan katılımcılar yarıştı. Yirmi altı uluslararası hakemin gözetiminde yapılan organizasyonda Aral Koleji öğrencileri, ilimizi ve ülkemizi temsil eden üç takımla yarıştılar.

erasmus,

Öğrenciler, yarışmanın FLYTECH (Drone Yarışması), DEEP DIVE (Sualtı Yarışması) ve BOAT RACING (Tekne Yarışması) kategorilerinde üçüncü olarak göğsümüzü kabarttılar. Elde ettikleri bu önemli başarı sonrasında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, her bir öğrenci ve eğitimciyi tebrik etmek üzere bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca bu ziyaret esnasında Mehmet Akif Ersoy temalı "Aralın Sesi Asımın Nesli" adlı dergilerini de Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik'e takdim ettiler.

erasmus

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, öğrencilerin kazanımları için emek veren idareci, öğretmen ve velilere teşekkür etti ve öğrencileri tebrik ederek gelecek başarılar diledi.

Kaynak: SEDA CAN