AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İl Başkanı Hüseyin Menteş, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Koordinatörü Vahit Atalan ve teşkilat üyeleri AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında toplantı gerçekleştirdi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve bazı CHP temsilcilerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, Mecliste HDP ile ilgili konularda sessiz kaldığını ve bu durumun milliyetçilik anlayışıyla bağdaşmadığını ifade etti. Çelebi HDP'nin sözcüsünün Atatürk ve Osmanlı Devleti ile ilgili ağır ithamlarda bulunduğuna dikkat çekerek, CHP'nin bu ithamlara karşı sessiz kaldığını öne sürdü.

432983272 7357640240986950 9196451034959774582 N

‘ŞEHİT KERİM ÜYE’DEN UTANMADIN MI?’

Ayrıca, Burcu Köksal'ın, şehit Kerim Üye ile ilgili hassasiyet göstermeyip tepki vermemesini eleştirerek, “Hani sen Milliyetçiydin? Şehit Uzman Çavuşumuz Kerim Üye’den de mi utanmadın? ‘Baba ben şehit olursam sen Afyon’u yıkarsın, gel sana sakinleştirici hap alalım’ dedikten sonra gitti çocuk şehit oldu. Ondan da mı utanmadın orada tepkini neden göstermedin?” dedi.

‘HANİ MİLLİYETÇİYDİN?’

AK Partili vekil, Kürt sorununa ilişkin partisinin tavrını açıklayarak, CHP'yi ve özellikle Burcu Köksal'ı terör ile ilişkilendirilen isimleri desteklediğini söyleyerek, “CHP Parti Meclis Üyesi, Diyarbakır Kürdistan’ın parçasıdır dedi hiçbir itiraz olmadı. Hani Vatan Millet Sakarya idi? Hani milliyetçiydin? Senin yetkili parti meclis üyen Kürdistan diyor, vatanı bölüyor sesin çıkmıyor” şeklinde konuştu.

431575529 934258908705041 1032362530956065764 N

‘CUMHURİYETİ YAKIYORSUN, SES YOK’

Çelebi, Ali Babacan'ın savunma sanayi ile ilgili yaptığı açıklamaları gündeme getirip, “Babacan çıktı ne dedi? Altılı masada, ‘Dokunacağız’ dedi. Bir tane açıklaması var mı? Savunma Sanayide dokunacağız dediler. Biz ne dedik, Cumhurbaşkanımız ne dedi? Savunma Sanayisini uçuracağız. Biz uçuracağız dedik. 11 Kasım 2022’de Cumhuriyet yüzyıllık yıkım süreci dedi,  cumhuriyeti yıkacağız dedi. Sesi çıktı mı? Burada Cumhuriyeti yakıyorsun, ses yok” şeklinde konuştu.  

İşte İYİ Parti genel idare kurulunun tam listesi! İşte İYİ Parti genel idare kurulunun tam listesi!

‘SENİN MİLLİYETÇİLİĞİN BU MU?’

Çelebi, “Savunma bütçesine neden hayır verir bir vekil? Libya’da olmayalım demek için, Suriye ve Irak’ta teröristler bulunsun, Azerbaycan’a yardım etmeyelim demek için herhalde. Burcu hanım savunma bütçesine ne oy verdi? DEM Partililer ile birlikte el kaldırıldığının fotoğrafı var. İYİ Parti evet verdi savunma bütçesine. Hayırdır Burcu hanım senin milliyetçiliğin bu mu? Bunları vatandaşa anlat, neden hayır dediğini anlat o zaman” dedi.

‘NASIL OLACAK BU?’

AK Partili Mehmet Ali Çelebi, CHP'yi ve özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i şehit cenazesine katılım ve DEM Parti ile ilişkileri konusunda da eleştirerek, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Ankara’da saat 12.49’da şehit cenazesine katılıyor, aynı gün saat 15:00’da koştura koştura DEM Genel Merkezi’ne gidiyor. Afyon’a geliyorsun şehit ve gazi aileleri, Ankara’ya gidiyorsun koştura koştura DEM Genel Merkezi. Afyon’a geliyorsun Kocatepe destanı, Ankara’ya geliyorsun Kandil Uzlaşısı. Nasıl olacak bu? Afyon’a geliyorsun Atatürk’ün askeri, Ankara’ya gidiyorsun Demirtaş’ın fedaisi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN