Türkiye'de akaryakıta gelen zamlar, benzinin litre fiyatını 35 lira, motorinin ise 38 lira seviyelerine çıkardı. Ancak Brent petrolün varil fiyatındaki son değer kaybı, akaryakıt fiyatlarında bir indirim beklentisi oluşturuyor.

Brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz gün 81,17 dolar ile yüksek bir seviye gördükten sonra, günü 77,42 dolardan kapattı. Şu anda da 77 dolar seviyesinde işlem gören Brent petrol, yön arayışını sürdürüyor. Global ekonomideki gelişmeler ve talep endişeleri, petrol fiyatlarında dalgalanma yaratıyor.

ABD ve Çin ekonomilerinden gelen veriler, petrol talebindeki belirsizliğe işaret ediyor ve bu durum petrol fiyatlarının üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturuyor. Bu iki büyük ekonomideki gelişmeler, dünya genelinde petrol talebinin seyrini belirleyebiliyor.

Ayrıca, Ortadoğu'daki siyasi gelişmeler ve özellikle İsrail-Filistin çatışmaları da, petrol piyasaları için önemli bir odak noktası olarak karşımıza çıkıyor. Brent petrolde teknik analizler, direnç ve destek seviyelerinin ne olabileceğine dair öngörüler sunuyor.

Emekliler 70 Bin TL ödemenin sahibi oluyor! Maaşınızı çekerken alabilirsiniz Emekliler 70 Bin TL ödemenin sahibi oluyor! Maaşınızı çekerken alabilirsiniz

Akaryakıt fiyatları, döviz kurları ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişikliklere bağlı olarak şekilleniyor. Türk Lirası karşısında güçlenen dolar, akaryakıt fiyatlarında baskı yaratmaya devam etse de, petrol fiyatlarındaki mevcut düşüş eğer sürdürülebilirse akaryakıta bir indirimin yakın olduğu öngörülüyor. CEMİLE KAYTAN 

Editör: Cemile Kaytan