Denizli Özel Egekent Hastanesi'nde görev yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında immünoterapi tedavisi üzerine konuştu. Dr. Özhan, bu özel tedavinin akciğer kanseri tedavisindeki önemine vurgu yaptı.

Onkoloji alanında uzman olan Dr. Özhan, immünoterapinin temel çalışma prensibini anlattı. Bu tedavi, vücudun bağışıklık sistemini kanser hücrelerine karşı tetikler. Normal şartlar altında, vücudun bağışıklık sistemi kanser hücrelerini algılar ve yok etme sürecini başlatır. Ancak, kanser hücreleri genellikle savunma mekanizmalarını manipüle ederek vücutta kalır ve çoğalmaya devam ederler. Immünoterapi tedavisi, kanser hücrelerinin bu savunma mekanizmalarını aşmayı hedefler.

TEDAVİ YANITLARI KEMOTERAPİYE GÖRE ÇOK DAHA UZUN SÜRELİ

Dr. Özhan, immünoterapinin kemoterapiye göre çok daha fazla tümör seçiciliğine sahip olduğunu belirtti. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından, normal hücreler kanser hücrelerine göre daha az hasar görür, bu da daha az yan etki oluşmasını sağlar. Ayrıca, immünoterapinin tedavi yanıtlarının kemoterapiye göre çok daha uzun süreli olduğunu vurguladı. Dr. Özhan, "Bu tedaviyle uygun hastaları buluşturmamız durumunda, aylarca, yıllarca hatta bazen kalıcı hale gelen yanıtlar elde edebiliriz. İşte bu nedenle tüm akciğer kanseri hastalarının tedavi öncesinde geniş kapsamlı moleküler analizleri yaparak uygun olan tüm hastaların immünoterapi tedavisi ile buluşturulması önemlidir" şeklinde konuştu.

KANSER HASTALARINA YENİ BİR UMUT KAPISI AÇIYOR

Bahar Ayları Bu Hayvana Dikkat Öldüre Bilir! Bahar Ayları Bu Hayvana Dikkat Öldüre Bilir!

Dr. Özhan'ın vurguladığı gibi, immünoterapi, akciğer kanseri tedavisi için bir devrim niteliği taşıyor. Etkin tümör seçiciliği ve daha az yan etki oluşması, immünoterapinin diğer tedavi yöntemlerinden farkını ortaya koymaktadır. Kanser tedavisinde dönüm noktası olabilecek bu tedavi yöntemi, kanser hastalarına yeni bir umut kapısı açıyor.

Editör: Tuğba Özkan