Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Yönetim Kurulu'nun aldığı bir karar doğrultusunda, fakülte öğretim elemanlarının eğitim-öğretim materyallerini güncellemesi ve araştırma yetkinliklerini artırması amacıyla İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda "VETİS Uzaktan Erişim Sistemi ve Veri Tabanlarının Kullanımı" başlıklı bir eğitim programı düzenlendi.

01-10

Eğitim, Veri Tabanı Erişim ve İstatistik Sistemi (VETİS) Uzaktan Erişim Sistemi ve Veri Tabanlarının Kullanımı üzerineydi ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Emin Kutlay tarafından verildi. Programa, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Akyüz ile birlikte akademik personel katıldı.

02-6

Yüksek Lisans Nasıl Yapılır? Yüksek Lisans Başvuru Şartları Nelerdir? Yüksek Lisans Nasıl Yapılır? Yüksek Lisans Başvuru Şartları Nelerdir?

KUTLAY: KÜTÜPHANE, AKÜ'YE BÜYÜK DESTEK SAĞLIYOR

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Emin Kutlay, Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı Kütüphanesinin AKÜ'deki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine doğrudan destek olduğunu belirtti. Kutlay, kütüphanenin akademik personel, öğrenciler ve diğer kullanıcılar için gerekli bilgi kaynaklarını sağlayarak kullanıcılara en hızlı ve kolay hizmeti sunduğunu vurguladı.

03-7

Ayrıca, 2024 yılı için 18 adet abonelik yapılan veri tabanının yanı sıra TUBİTAK ve ULAKBİM tarafından Türkiye'deki bütün üniversite kütüphanelerine ücretsiz olarak sağlanan 25 adet veri tabanının bulunduğunu ifade etti. Kutlay, ayrıca TÜBESS (Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi) ve KİTS (Kütüphaneler Arası İş Birliği Takip Sistemi) sistemlerine de üye olduklarını ekledi.

04-7

Kutlay, VETİS içerisinde yer alan PİRİ ve EDS adında iki adet keşif aracının kullanıcıların sistemi daha kolay kullanmalarını sağladığını belirtti.

L-1

Program, GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay tarafından Kutlay'a teşekkür belgesi takdim edilerek sona erdi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK