Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, öğretmenlerin bir milletin müreffeh bir toplum olması yolunda en çok emek sarf eden ve bireyin öğrenme yolculuğunda ona rehberlik ederek medeniyetlerin inşasında asli görevler üstlenen yol göstericiler olduğunu bildirdi.

Rektör Karakaş, yazılı açıklamasında, öğretmenliğin insanlık tarihi kadar eski ve saygın bir meslek olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin çabalarının herhangi bir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli olduğunu belirtti. Ayrıca bir toplumun yükselişi ve gelişiminde öğretmenlerin emeğine vurgu yaptı.

Karakaş, öğretmenlerin toplum içinde kanaat önderi konumuna yükseldiğini ve genç nesilleri yetiştirme konusunda önemli roller üstlendiğini dile getirdi. Bu konuda AKÜ'nün de donanımlı eğitimciler yetiştirmek için yoğun çaba gösterdiğinin altını çizdi.

Kız arkadaşına su altında evlenme teklif etti Kız arkadaşına su altında evlenme teklif etti

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel mesajında AKÜ'nün eğitimdeki rolüne değinen Rektör Karakaş, üniversiteden mezun olan öğretmenlerin Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye'nin inşasına önemli katkılarda bulunacaklarını kaydetti. Prof. Dr. Karakaş, mesajında tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı ve ulaştırdığı eğitim anlayışı ile ülkeyi çağdaş uygarlık düzeyine taşıma gayretinde olan öğretim elemanlarına saygılarını sundu.

Editör: Tuğba Özkan