Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi ile Doğa Koruma ve Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DOKABİM) tarafından, Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen Doğa Söyleşileri'nin ikincisi gerçekleştirildi. Abdullah Kaptan Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, suyun insan yaşamındaki önemi ve küresel ısınmanın etkileri ele alındı.

İYİ Parti heyetinden Başkan Köksal’a ziyaret! İYİ Parti heyetinden Başkan Köksal’a ziyaret!

Aküeğitim (2)

Abdullah Kaptan Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide, Doğa Koruma ve Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş ile Coğrafya Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Okan Bozyurt konuşmacı olarak yer aldı.  Söyleşiye, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Kaymak, Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir ile akademik personel katıldı.

Aküeğitim (3)

Suyun Önemi ve Teknolojideki Rolü

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, suyun insan yaşamındaki kritik önemine vurgu yaparak, suyun fiziksel ve kimyasal özelliklerinden bahsetti. Ayrıca, suyun evrensel çözücü olarak teknolojideki rolüne de dikkat çekti. Erişmiş, suyun buharlaşma, donma ve kaynama gibi özelliklerinin teknolojideki kullanımını örneklerle açıkladı.

Aküeğitim (5)

Küresel Isınmanın Etkileri ve Önlemler

Coğrafya Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Okan Bozyurt ise, küresel ısınmanın canlılar üzerindeki etkilerini ele aldı. Mart ayı itibarıyla tabiatın uyandığını belirten Bozyurt, erken uyanan canlıların verimindeki düşüşün önemine dikkat çekti. Ayrıca, insan kaynaklı küresel ısınmanın artışına değinerek, jeotermal enerji kullanımının önemini vurguladı.

Söyleşinin son bölümünde katılımcıların soruları cevaplandırıldı ve etkinlik sona erdi. Katılımcılar, suyun önemi ve küresel ısınmanın etkileri hakkında derinlemesine bir bilgiye sahip olarak etkinlikten ayrıldılar. Bu tür etkinliklerin bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma açısından önemli olduğu belirtildi.

Kaynak: FATMA SEDA CAN