Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı Kütüphanesi'nde "Kitap ve Hayat: Okumak Neyi Değiştirir?" başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansa, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Akyüz, idari personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Akü0 (4)

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin, kendi deneyimlerinden yola çıkarak, "Şimdiye kadar üç kitap yazdım. Bu kitapların yazım sürecinde Kütüphanemizden önemli ölçüde faydalandım. Afyon Kocatepe Üniversitesi Kütüphanesi, geçmişten günümüze kadar geniş bir kitap koleksiyonuna sahiptir" şeklinde konuştu.

Akü0 (5)

Gültekin, insanların kitap okumaya nasıl başladığını açıklarken, "Devletler, kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenler, yarışmalar yapar ve hediyeler dağıtır. Ancak insanlar, kendilerine hediye verildiği için değil, içlerinde bir dert olduğu için kitap okumaya başlarlar. İnsanları kitap okumaya itecek bir sorunları olmalıdır. Onları derinden etkileyen, uyumalarını engelleyen bir konu olmalıdır. Bir şeyleri değiştirmek isteme arzusu olmalıdır. Eğer kitap okuma kampanyası yapılacaksa, çocuklara derinlikli konulara yönelmeleri için teşvik edici programlar düzenlenmelidir. Çocukları kitap okumaya itecek bir neden olmalıdır, çünkü günümüzde zaten her şeye dijital platformlar üzerinden ulaşabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

3 kişiyi vuran şahsa ne oldu? 3 kişiyi vuran şahsa ne oldu?

Akü0 (6)

Konferans, öğrencilere yapılan hediye çekilişinin ardından son buldu.

Kaynak: FATMA SEDA CAN