Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğünün yayımladığı yazılı kamuoyu duyurusu şu şekilde;

Filistin'de yaşanmakta olan insanlık dramına ve İsrail'in kanlı tarihine yeni bir sayfa daha eklenmekte. Masum Filistin halkının haklarının, İsrail tarafından sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak Gazze'nin abluka altına alınarak çocuk, yaşlı ve kadın ayırt etmeden katliama cüret edilmesi karşısında dünyanın, gür bir sesle dur diyememesi insanlık adına kabul edilebilir bir durum değildir.

Toprakları işgal edilen, mülklerine çökülen, her türlü hakarete uğrayan ve yaşama hakkı elinden alınan mazlum Filistin halkı, meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci konumundaki İsrail, ABD gibi hamilerinin her türlü desteğiyle masum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü uygulamaktadır. Birleşmiş Milletler ve Lahey Adalet Divanı'nı göreve davet ediyor, eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse, savaş suçu işleyen Siyonist yöneticiler hakkında derhal soruşturma açılmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Filipinler'de 5,7 büyüklüğünde deprem! Filipinler'de 5,7 büyüklüğünde deprem!

Hastane, cami, kilise ayrımı yapmadan tüm gücüyle Filistin'e saldırı düzenleyen İsrail, hava saldırısı ile Gazze İslam Üniversitesini de hedef almıştır. İsrail'in orantısız güç kullanımı ile gerçekleştirdiği bu saldırılar, Filistin halkını ve devletini yok etmeye yönelik açık bir insanlık suçudur. Savaş ahlakı ve hukukunu hiçe sayan bu orantısız saldırıları şiddetle kınıyor, vicdan sahibi herkesi İsrail aleyhine tavır almaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz.

Kamuoyuna Duyurulur.”

Editör: Nurbanu Soy