Başkan Kılınçarslan, genç çiftin mutluluğuna ortak oldu! Başkan Kılınçarslan, genç çiftin mutluluğuna ortak oldu!

Türkiye’den ve Moldova’dan akademisyenlerin oluşturduğu iki ekibin birlikte yürüteceği “Global Issue-Oriented STEAM Teaching to Create a More Sustainable Future” başlıklı proje, TÜBİTAK ve Moldova Araştırma ve Geliştirme Ajansına (NARD) sunuldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda sadece 3 başvuruya destek verildi. Doç. Dr. Koray Kasapoğlu ile Prof. Dr. Liubomir Chiriac’ın yürütücülüğünü yapacakları proje, kabul edilen başvurular arasında eğitim alanında destek alan tek proje oldu.

Proje, her iki ülkeden uzmanların bir araya gelerek, küresel sorunlara odaklanan bir STEAM öğretim modeli geliştirme amacını taşıyor. "Global Issue-Oriented STEAM Teaching to Create a More Sustainable Future" başlığı altında sunulan ve değerlendirmelerin ardından desteklenmeye hak kazanan proje, eğitim alanında finanse edilen tek proje olma özelliğini taşıyor.

Bu projenin, 24 ay süresince öğretmenlerin eğitimleri konusuna odaklanarak, küresel sorunları çözme becerisiyle donatılmış bir nesil yetiştirmeyi hedeflediğini belirten Doç. Dr. Kasapoğlu, proje sayesinde öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimler sunulacağını ve bu sayede STEAM öğrenim modelinin en etkin şekilde uygulanabileceğini vurguladı. Proje, analiz, tasarım, geliştirme, uygulama ve değerlendirme aşamalarını kapsayan bir öğretim tasarım modeli geliştirme hedefiyle de dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Kasapoğlu'nun verdiği bilgilere göre, bu kapsamlı proje, küresel sorunların çözümünde aktif roller üstlenecek güçlü nesiller yetiştirilmesine ve böylece sürdürülebilir bir geleceğin şekillendirilmesine önemli katkılarda bulunmayı amaçlıyor.

Editör: Tuğba Özkan