Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague'in 13. haftasında Almanya'nın başkenti Berlin'de ALBA Berlin ile karşı karşıya geldi. Lacivert-beyazlı ekip, kıyasıya geçen mücadeleyi 97-89 üstün tamamladı.

Karşılaşma, Mercedes-Benz Arena'da oynandı ve yoğun bir mücadeleye sahne oldu. İlk çeyreği Anadolu Efes'in 22-15 üstünlüğüyle biten maçın devresine 40-37 ALBA Berlin önde girdi. Üçüncü çeyrek de çekişme içinde geçti ve bu periyot 65-64 lacivert-beyazlıların lehine sonuçlandı.

Anadolu Efes'in başarılı oyuncusu Larkin, 32 sayıyla maçın en skorer ismi oldu ve takımının galibiyetinde büyük pay sahibi olarak dikkat çekti. Lacivert-beyazlılar bu galibiyetle EuroLeague'deki yedinci zaferini elde ederken, maçlarda sadece iki kez galip gelebilen ALBA Berlin ise on birinci yenilgisini tatmış oldu.

ALBA Berlin adına en yüksek skor üreten oyuncu Thiemann oldu ve 31 sayı kaydetti. Ev sahibi ekip adına Prodica 16 ve Schneider 12 sayı ile oynarken, Anadolu Efes'te de Daum 17, Jones ve Thompson 13'er sayı katkısı sağladı.

Timberwolves Batı Konferansı yarı finaline yükseldi! Timberwolves Batı Konferansı yarı finaline yükseldi!

Maçın hakemleri Juan Carlos Garcia, Jurgıs Laurinavicius ve Leandro Lezcano'ydı. Maç sırasında ALBA Berlin'den Wetzell, 36. dakika 12 saniyede beşinci faulünü yaparak oyundan çıktı. Anadolu Efes, bu önemli deplasman galibiyetiyle EuroLeague yolculuğuna devam ediyor.

Editör: Tuğba Özkan