Hava sıcaklığında ciddi bir değişim beklenmezken, rüzgarın güney yönlerden şiddetli bir şekilde eseceği ve yer yer tam fırtına seviyesine çıkabileceği ifade edildi. Rüzgarın hızının 50-80 km/saat aralığında olacağı, bazı bölgelerde ise 90-110 km/saate ulaşabileceği açıklandı.

Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem

Bölgede, özellikle sabah saatlerinden itibaren Uşak, öğlen saatlerinden sonra Denizli ve akşam saatlerinde ise Afyonkarahisar civarlarında kuvvetli yağışların beklendiği; 21-50 kg/m2 aralığında olabileceği tahmin edilmekte. Hava koşulları sebebiyle yaşanabilecek ani seller, su baskınları, yıldırım düşmesi ve ulaşımdaki olası aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda da uyarıda bulunuldu; çatı uçması, ulaşımda aksaklıklar, baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmeleri gibi olumsuz durumlar için vatandaşlardan tedbirli olmaları talep edildi. Hava şartlarındaki bu ani değişikliklerin yaşanabileceği riskine yönelik uyarılar, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlem alınması gerektiğini vurgulamakta. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran