Ankara'da oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor futbol maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e şiddet uygulamakla suçlanan dört kişi, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu grup, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Suçlamalar arasında kamuda görevli bir kişiyi yaralama, tehdit ve Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırı hareket etme bulunuyor.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Sanıkların cezalandırılmaları talebi ile hazırlanan iddianameye göre, suçlamalar ciddi ve hakem Meler mağdur sıfatıyla davada yer alıyor. Yargılamanın başlayacağı tarih ise önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.

Ünlülerin 1 Mayıs Mesajları Ünlülerin 1 Mayıs Mesajları

Davada eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve diğer üç şüpheli, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. Faruk Koca'nın 3 yıldan 10 yıla varan hapis cezası istemiyle suçlandığı, diğer şüphelilerin ise benzer suçlamalar nedeniyle hapis veya adli para cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Mahkemede ele alınacak olan iddianamede ayrıca, şüphelilere stadyumlardan men edilme cezası verilmesi de isteniyor.

Soruşturmanın sonucunda, maç sırasında meydana gelen olaylar nedeniyle sanıklar ağır cezalarla karşı karşıya bulunuyor. İddianamede belirtilen suçların yanı sıra, şüphelilere yönelik olarak 6222 Sayılı Kanun kapsamında çeşitli yaptırımların uygulanması da öngörülüyor.

Editör: Tuğba Özkan