Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. Dönem sınavları için geri sayım sürerken gözler sınav yerleri bilgisine çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. Öğrenciler belirtilen tarihten itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası ve şifreleri ile girerek sınav giriş belgelerini alabilecekler.

Öğrencilere paylaşılan takvim doğrultusunda, AÖL 1. Dönem sınavları 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav öncesinde öğrencilerin giriş belgelerini sistem üzerinden alarak sınava gelmeleri gerektiği belirtildi.

Erdoğan ve Özel hediyeleşti: İşte o hediyeler! Erdoğan ve Özel hediyeleşti: İşte o hediyeler!

Sınava katılacak öğrenciler, sınav giriş belgelerini 18 Aralık 2023 tarihinden itibaren sistemden temin edebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre, bu sürecin başlatıldığı ve öğrencilerin belirtilen işlemleri gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.

Sınav belgelerini alamayan öğrenciler için de bir açıklama yapıldı. Sisteme fotoğraf yüklenmemiş olanlar, en yakın irtibat bürolarına başvurarak fotoğraflarını yükletmeleri gerektiği aktarıldı. 22 Aralık 2023 tarihine kadar işlemlerini tamamlamaları istenen öğrencilerin, bu tarihten sonra sınav belgesi alabilecekleri vurgulandı.

Sınav giriş belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmayacak ve bu durum mağduriyetlere yol açabileceği için, öğrencilere öncesinde Halk Eğitimi Merkezleri'ne başvurularak gerekli yüklemelerin yapılması yönünde hatırlatmalarda bulunuldu.

Editör: Tuğba Özkan