Uyuşturucuyu satamadan yakalandı Uyuşturucuyu satamadan yakalandı

Bunun üst düzey yöneticileri, arkeologlar ve uzmanları bir araya getiren Türkiye'nin lider kurumu dahilinde bir faaliyet olduğunu belirten bir açıklama yapıldı.



Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) desteğiyle, Türk Akademisi 9-10 Kasım tarihleri arasında Özbekistan'ın Semerkant kentinde Türk DünyaArkeoloji Enstitüleri ve Merkezleri Başkanları Birinci Çalışma Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Türk Akademisi'nin Başkanı Şahin Mustafayev liderliğinde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan, Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti, Özbekistan'ın Karakalpakistan Cumhuriyeti ve Moğolistan'dan arkeolojik araştırma enstitüleri ve merkezlerinin üst düzey yöneticileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Akademi Başkanı Mustafayev, Türk Dünyası Arkeoloji Araştırma Enstitüleri'nin ve ARICA'nın kuruluş amaç ve hedeflerini açıkladı. Mustafayev, Türk dünyasında yürütülen arkeolojik araştırmaları bir çatı altında toplayarak, ortak sorunları çözmeyi hedefleyen bir yapılanmanın ilk adımlarını oluşturduklarını vurguladı. Ayrıca, bu oluşumun Türk dünyasının arkeoloji enstitülerini ve merkezlerini birleştirecek bir platform oluşturacağının altını çizdi.

Editör: Duygu Özger