Premier Lig'in nefes kesen mücadelesinde Arsenal, mücadele ettiği Luton Town karşısında dramatik bir zafer kazandı. Maçın oldukça heyecanlı geçtiği 15. hafta karşılaşmasında Arsenal, son saniyelerde bulduğu golle sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Derbinin kaderi kalecilerin ellerinde! Derbinin kaderi kalecilerin ellerinde!

Karşılaşmanın ilk golü Arsenal adına 20. dakikada Gabriel Martinelli'den gelirken, takımın ilerleyen dakikalarda Gabriel Jesus ve Kai Havertz ile bulduğu goller skoru 3-1'e getirdi. Ancak Luton Town, 25. dakikada Gabriel Osho, 49. dakikada Elijah Adebayo ve 57. dakikada Ross Barkley'nin ağları sarsmasıyla skoru eşitledi. Tansiyonun yüksek olduğu maçın sonlarına doğru Arsenal, Declan Rice'ın 90+7. dakikada attığı golle zafere ulaştı.

Bu kritik galibiyetin ardından Arsenal puanını 36'ya yükseltti ve liderlik yarışındaki konumunu güçlendirdi. Luton Town ise bu yenilgiyle 9 puanda kalarak ligin alt sıralarında mücadele etmeye devam edecek. Premier Lig'de heyecan sürerken Arsenal, 16. haftada Aston Villa ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Luton Town ise güçlü rakibi Manchester City'yi evinde ağırlama hazırlığı içinde.

Editör: Tuğba Özkan