AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş önderliğinde, İnsan Hakları Başkanı Kadir Atalay, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kadın Kolları İnsan Hakları Başkan Vekili Gülşen Bakışkan ve Gençlik Kolları İnsan Hakları Başkanı Murat Ege, 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin yıl dönümünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

DARBE ZAMANININ VAHAMETİ

İnsan Hakları Başkanı Kadir Atalay'ın yaptığı açıklamada, 27 yıl önce gerçekleşen 28 Şubat Darbesi'nin ülkeyi bir cunta tarafından hüküm altına alarak, toplumu vesayet ideolojisiyle yönlendirme çabalarını hatırlattı. Darbenin, insanlık onuruna ve akıl ilkelerine yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayan Atalay, darbecilerin kirli hesaplarına dikkat çekti.

DARBENİN SONUÇLARI

Darbe sonrası yaşanan süreçte, toplumun büyük bir kesiminin çeşitli kısıtlamalara maruz kaldığını belirten Atalay, özellikle gençlerin eğitim haklarının ellerinden alındığını, kamu görevlilerinin eşlerinin başörtülü olması nedeniyle ayrımcılığa uğradığını ve insanların temel haklarının engellendiğini ifade etti.

Başkan Öztaş ile ne görüştüler? Başkan Öztaş ile ne görüştüler?

MİLLETİN DİRENİŞİ VE GELECEK YOLUNDA KARARLILIK

Atalay, darbe dönemlerinde milletin verdiği mücadelenin önemine vurgu yaparak, 15 Temmuz gecesi yaşanan direnişin bu karanlık dönemleri bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömdüğünü belirtti. AK Parti olarak, millet iradesini egemen kılma ve Türkiye'yi daha güçlü bir şekilde inşa etme mücadelesine devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN