Yapılan bir son dakika duyurusunda İçişleri Bakanlığı’na, Nüfus Müdürlükleri’ne, 112 acil çağrı merkezlerine ve Göç İdaresi Başkanlığı’na toplamda 396 temizlik görevlisi ile 76 şoför alımının yapılacağı bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

İçişleri Bakanlığı bir ilan yayınladı ve yayınlanan ilanda temizlikçi ve şoför alımının yapılacağını söyledi. Toplam 396 temizlikçi alımı için yayınlanan ilanı gördüğümüzde KPSS’siz, 60 KPSS’li personel alımı yapılacağı gösterilirken, 42 şoförün KPSS’li olmayacağı, 34 KPSS’li şoförün alınacağı bildirildi. 2 pozisyona başvuran adaylardan istenen genel şartlar aşağıdaki gibidir:

* TC vatandaşı olunması,

KPSS’den 50-52-55 puan alana üniversitede iş kapısı açıldı! KPSS’den 50-52-55 puan alana üniversitede iş kapısı açıldı!

* Kamu haklarından mahrum kalmamak,

* Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süre dolduktan sonra dahi; Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene, işleyişine karşı suçlar, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık fiilleri, kişi bir yıl hapis cezasına çarptırılsa dahi; kasıtlı suçlardan, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlardan dolayı affedilmiş olmak, İflas, ihaleye fesat karıştırma, suç varlıklarını aklama ya da kaçakçılık suçlarından hüküm giymiş olmamak,

* Erkekler için askerlik hizmeti bakımından; askerlik yapmakla ilgisinin bulunmaması ya da askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına ulaşmış olması ve muvazzaf görevi tamamlamış olması veya tecil ettirmiş veya muvazzaf askerliğe nakletmiş olması gerekir,

* Görevlerinizi sürekli olarak yerine getirmenize engel olacak akıl hastalığınız veya bedensel engelinizin bulunmaması,

* İşe alınan pozisyona ilişkin diğer başvuru koşullarını karşılamak.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ VE 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ PERSONEL ALIMI

Nüfus yönetimi müdürlükleri ve 112 acil çağrı merkezlerine KPSS puanlı 256 temizlikçi ve 34 şoför alımı yapılacağı bildirildi. KPSS puanı 60 olan lise mezunlarının personel alım başvuruları İŞKUR üzerinden yapılabilecek.

GÖÇ İDARESİNE KPSS’SİZ TEMİZLİK PERSONELİ VE ŞOFÖR ALIMI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde KPSS çalışmasına gerek kalmadan temizlikçi ve şoför alımı yapılacağı belirtiliyor. Toplamda 120 erkek, 20 kadın olmak kaydıyla 140 temizlik personelinin yanı sıra kadın ve erkek 42 şoför alımı gerçekleştirilecek. KPSS şartı aranmayan iş başvuruları İŞKUR üzerinden alınacaktır. 

Kaynak: SAİT KARADUMAN