Bağırsak sağlığı konusunda önemli bir role sahip olan fermente süt ürünleri ve probiyotiklerin faydaları hakkında uzmanlar ne diyor? Sağlıklı bir bağırsak sistemi için doğru beslenme alışkanlıklarının ne kadar önemli olduğunu Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer açıkladı.

Assdsd

UZMANLARIN TAVSİYELERİ

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi'nden Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, sağlıklı bağırsak sistemi için gerekenleri anlattı. Fermente süt ürünlerinin, özellikle kefir ve yoğurtun bağırsak sağlığı için önemine vurgu yaptı. Sağlıklı bakteriler içeren bu ürünler, sindirimi kolaylaştırarak vücudun direncini artırıyor ve kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

PROBİYOTİKLERİN ROLÜ VE BULUNDUĞU BESİNLER

Prof. Dr. Aytaç Atamer, probiyotiklerin önemine de değindi. Bu maddelerin, vücuttaki mikroorganizmaların beslenmesinde rol oynadığını belirtti. Özellikle elma, armut, turunçgiller, kayısı, şeftali, enginar, soğan, sarımsak, pırasa, kereviz ve mercimekte bulunan probiyotiklerin bağırsak sağlığını desteklediğini ifade etti.

Aa-7

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ÖNERİLER

Bağırsak sağlığı için günlük beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Aytaç Atamer, doğal beslenmenin ve dengeli bir diyetin gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, tek yönlü beslenmenin bağırsak sağlığını olumsuz etkileyebileceğine ve çeşitli besin gruplarının dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çocuk korosu dinleyicilerden tam not aldıÇocuk korosu dinleyicilerden tam not aldı Çocuk korosu dinleyicilerden tam not aldıÇocuk korosu dinleyicilerden tam not aldı

EVDE UYGULANABİLİR ÖNERİLER

Prof. Dr. Aytaç Atamer, evde yapılabilen doğal besinlerin de bağırsak sağlığını destekleyebileceğini belirtti. Ev yapımı yoğurt, sirke ve turşuların sağlık için önemli olduğunu ve bunların tüketilmesinin önerildiğini ifade etti. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam için beslenmeyle birlikte düzenli egzersizin ve zararlı alışkanlıklardan kaçınmanın da önemine değindi.

Aaaa-4

Kaynak: GAMZE KOÇAK