Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in projelerinden birisi olan Uzun Çarşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşti.

Bakan Özhaseki, kendisini Afyon'dan birisi olarak hissettiğini belirterek, burada yapabileceği herhangi bir hizmetin baş üstüne olduğunu söyledi. Açılışta, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in projesi olan Uzun Çarşı'nın gerçekleşmesinden dolayı Başkan Zeybek’i tebrik eden Bakan Özhaseki, Evliya Çelebi'nin 1647 yılında Afyonkarahisar hakkında bahsettiği özelliklerin bugün de devam ettiğini belirtti. Şehirde hizmet etmenin önemine vurgu yapan Bakan Özhaseki, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

Öldürülen anne ve oğlunun cenazeleri defnedildi! Öldürülen anne ve oğlunun cenazeleri defnedildi!

TÜRKİYE, DEPREM ÜLKESİ

Bakan Özhaseki, konuşmasına bir geçmiş tarihte yaşanan kıssa ile başladı. Ardından, hizmet odaklı belediyecilik anlayışını benimsediklerini ve sözlerini tuttuklarını belirtti. Şehirlerin medeniyetlerin yapıldığı ve geliştiği yerler olduğunu ifade eden bakan, şehirlerin canlı organizmalar olduğunu ve iyi bakılması gerektiğini söyledi. Bakan, yerel yöneticilerin şehrin geleceğini belirlediğini ve ufuklu insanlar olmalarının önemine değindi. Siyasi çekişmelerin ise şehirlerin gelişimini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Deprem ülkesi olan Türkiye'de yapıların güvenliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan bakan, yasa dışı yapıların tespit edilmesi ve şikayet edilmesi gerektiğininde önemine vurgu yaptı. Konuşmasında kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Bakan Özhaseki, Türkiye’nin deprem bölgesi olduğu için bu konuya özel bir önem verdiklerini belirtti. İstanbul başta olmak üzere bütün kentlerde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğinin altını çizdi.

ÖZHASEKİ’DEN ZEYBEK’E TEŞEKKÜR!

Bakan Özhaseki, Afyonkarahisar Milletvekillerinin Afyon konusunda bir şey oldukları zaman, hep birlikte bütün dairelerin kapsını çalarak Afyonkarahisar için çalıştıklarını söyledi. Afyonkarahisar’ı sevdiğini ve kendisini bir Afyonlu olarak hissettiğini de sözlerine ekleyen Bakan Özhaseki, güzel hizmetlerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Bakan Özhaseki, konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e teşekkür ederek tamamladı. Afyonkarahisar'ı sevdiği bir şehir olarak tanımlayan Bakan Özhaseki, burada yapabileceği hizmetler için kapısının her zaman açık olduğunu belirtti. N\S

Editör: Nurbanu Soy