Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, medyada yer alan emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir intibak düzenlemesi haberi hakkında açıklama yapıldı. Bakanlık, haberin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Yazılı bir açıklama ile konuya dikkat çeken Bakanlık, "Tüm emeklilerin maaşları değişiyor" başlığı altında yayınlanan haberin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın intibak düzenlemelerine yönelik ifadelerini içerdiğini belirtti.

Bakan Işıkhan'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayı ele alan açıklamada, normal emekli aylıkları artışlarına ek olarak bugüne dek uygulanan iyileştirmelerin yasal düzenlemelerine değindiği belirtildi.

Başkan Topçu, Başkan Köksal'ı ziyaret etti! Başkan Topçu, Başkan Köksal'ı ziyaret etti!

"Konuşmasında, 2000 yıl öncesi emeklilik yapanların aylıklarına yapılan intibak düzenlemesi sonucu iyileşme yaşandığının belirtildiği, yeni bir düzenleme yapılacak olup olmadığına dair bir bilgi verilmediği" vurgulandı. Bakanlık, bu nedenle bahsi geçen haberin yol açtığı yanıltıcı iddiaların gerçeği yansıtmadığı sonucuna vardı.

Editör: Fadime Özkaran