Emekliler için önemli bir gelişme yaşandı! Maliye Bakanlığı, emeklilerin vergi yükünü azaltacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bakanlık sözcüsü, yaptığı açıklamada, yıllık geliri belirli bir seviyenin altında kalan binlerce emeklinin vergi ödemek zorunda kalmayacağını duyurdu.

Maliye Bakanlığı sözcüsünün verdiği bilgiye göre, yıllık geliri 400.628 TL (11.604 Euro) seviyesinin altında olan yaklaşık 244 bin emekli, vergi ödemekten muaf tutulacak. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, emeklilerin maddi yükü hafifleyecek ve gelirlerinin belirli bir kısmını vergi ödemeden kullanabilecekleri öngörülüyor.

Düşük faizle kredi çekmek isteyen soluğu o bankada alıyor! Faiz yok denecek kadar az Düşük faizle kredi çekmek isteyen soluğu o bankada alıyor! Faiz yok denecek kadar az

Öte yandan, bakanlık sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, asgari ücrete ilişkin de önemli bir vurgu yapıldı. Bakan Işıkhan, asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmayacağını belirtti. Bu açıklama, emeklilerin yanı sıra çalışan kesimin de dikkatle takip ettiği bir konu olarak öne çıkıyor.

YÜZBİNLERCE EMEKLİYE VERGİ MUAFİYETİ HABERİ!

Temmuz ayıyla birlikte emekli maaşlarına yapılacak yüzde 4,57 oranındaki zam heyecanla beklenirken, bir diğer önemli gelişme de vergi düzenlemeleriyle ilgili. Ülkemizde yaşayan 21 milyon emeklinin dikkatini çekecek olan bu düzenlemeye göre, yaklaşık 114 bin emekli yeni vergi mükellefi olarak sisteme eklenecek.

Enflasyonla mücadele kapsamında hayata geçirilen bu düzenleme, Almanya’da emekli maaşlarının vergilendirilmesine yönelik 2004 yılında yapılan bir değişiklikle ilgili. Temel vergiden muaf ödenek, vergi ödenmesi gerekmeyen yıllık geliri temsil ediyor ve enflasyonu telafi etmek amacıyla yılbaşında 696 Euro artırılarak 11.604 Euro’ya yükseltilmişti.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, ülkemizde vergi mükellefi olan emekli sayısında bir artış yaşanacak. Yaklaşık 6.3 milyon kişinin ’emeklilik geliri olan vergi mükellefleri’ kategorisinde yer alacağı öngörülüyor.

Emeklilerin vergi durumlarına ilişkin yapılan bu düzenlemeler, emeklilerin maddi durumlarını etkileyecek önemli adımlar arasında yer alıyor. Temmuz ayındaki zam oranı ve vergi düzenlemeleri, emeklilerin ekonomik geleceklerini şekillendirecek önemli faktörler olarak göze çarpıyor.

Kaynak: SEDA CAN