Şube Başkanı Mustafa Arslan'ın açılış konuşmasında, gazetecilerin demokrasi ve bilgi toplumu için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Gazeteciliğin, zorluklara rağmen meslek ahlakından taviz vermeden doğru bilgi arayışında olduğunu ve sosyal medya gibi platformlar vasıtasıyla dünya üzerindeki gelişmelerin anlık takip edilebildiğini belirtti. Arslan, medyanın yanlış ellerde operasyonel algı mekanizmalarına dönüşebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Gazze'deki trajik durumlara değinilerek, gazetecilerin yaşadığı baskılar ve tehlikelere dikkat çekildi. Gazetecilerin kimi zaman hayatlarını riske atarak, hakikatin peşinde koştukları ve bunun için büyük fedakarlıklar gösterdikleri vurgulandı. Mustafa Arslan, Gazze'de 110 gazetecinin öldürülmesine sessiz kalanların, insan hakları ve demokrasi söylemlerinin samimiyetini sorguladı.

Liseliler küçük kardeşlerini hediyeleri ile sevindirdi Liseliler küçük kardeşlerini hediyeleri ile sevindirdi

BASININ TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ BİR SES

Konuşmasının devamında Arslan, basın özgürlüğü kadar basın etiğinin de korunması gerektiğini ve basının toplum için önemli bir ses olduğunu ifade etti. Gazetecilik ahlakına uyulduğu sürece medyanın topluma önemli katkılar sağladığını, demokratik alanın genişlemesine büyük yardımda bulunduğunu aktardı. Eğitim Bir-Sen olarak, zor koşullarda fedakarca görev yapan ve toplum adına doğru bilgiyi sunmaya çalışan tüm gazetecilere teşekkürlerini sundu ve Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN