Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Afyonkarahisar’ın ihtiyacına cevap veren yatırımlarından biri olan Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark yatırımında çalışmalar bitme aşamasına geldi. Kısa sürede hizmete alınması hedeflenen 3 bin 63,94 metrekare kapalı alana sahip, 80 araçlık 1239,00 metrekare -2. Kat Otopark, 1239,00 metrekare -1. Kat Otopark, 2 adet Araç Platformu, 585,94 metrekare A-B-C blok şeklinde 34 dükkândan oluşan yatırım sayesinde bölgenin otopark sorunu ortadan kalkacak. Öte yandan yapılacak çarşı ile birlikte ticari hayata katkı sağlanacak, yeni istihdam alanı oluşturulacak.

PROJEDE SONA GELİNDİ

Çalışmaların sona geldiğini belirten Başkan Mehmet Zeybek; “Kullanılmayan ve atıl durumda olan binayı ve otoparkın yerine yenisini inşa ettik. Ayrıca 7 gün açık kalacak yerleşik pazarımızda olacak. Esnaflarımız ile yaptığımız görüşmeler ardından burasının tekrar eski hüviyetine kavuşması için bu çalışmaları başlatmıştık. Ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalıştı, projemiz bitme aşamasına geldi. 34 adet dükkânımız var, her biri 17-18 metrekare genişliğinde. Vatandaşlarımızın taze taze meyve sebzesini alabilmesini istedik. Çarşı esnafımızın da böyle bir talebi vardı. “Bu şekilde yapılırsa çarşıya yeni bir canlılık ve hareketlilik gelir” dediler. Sahipler Sultan Türbesi ve Yoncaaltı Camimizin tarihi dokusuna uygun Osmanlı çarşısı gibi olacak bu çarşıyı önümüzdeki süreçte hizmete almayı düşünüyoruz. Bölge esnafına  ve Afyonkarahisar’a değer katan bir yatırım, hayırlı olsun” diye konuştu.

ESNAFLAR PROJEDEN MEMNUN

“Hüseyin Kağıt” Bolvadin’e geliyor, Hıdırellez şenlikleri başladı! “Hüseyin Kağıt” Bolvadin’e geliyor, Hıdırellez şenlikleri başladı!

İnceleme ardından Başkan Mehmet Zeybek esnaflar ile buluştu. vatandaşların talep ve isteklerini dinleyen Başkan Zeybek hasbihal etti, hatıra fotoğrafı çekindi. Projeden duyduğu memnuniyeti ifade eden esnaflar da Zeybek Başkan’a teşekkür etti.  

Editör: Duygu Özger