Ekonomide ve Borsada 2024 Yılı Beklentileri Paneline; Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği(AFİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu ve dernek üyeleri katılım sağladı.

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu, "Ekonomide ve Borsada 2024 Yılı Beklentileri" paneline selamlayarak, derneklerinin iş birliğiyle ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen panelde önemli açıklamalarda bulundu.

başkan

AFİKAD'IN MİSYONU VE HEDEFLERİ

AFİKAD, 2015 yılında kurulan ve Afyon'daki ilk iş kadını derneği olarak faaliyet gösteren bir oluşumdur. Başkan Hancıoğlu, derneğin temel amacını kadınların iş dünyasındaki varlığını ve potansiyelini ön plana çıkarmak olarak açıkladı. Dernek, Afyonkarahisar ili genelinde kendi işini kurmuş veya kurmayı düşünen girişimci kadınları bir araya getirip, aralarında bir ağ oluşturarak iş dünyasında kadın dayanışmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Serteser, ‘Ekonomi Politikalarının Daha Sağlam Bir Temele Oturacak!’ (1)

DERNEĞİN FAALİYET ALANLARI

AFİKAD'ın faaliyet alanları şu başlıklarda toplanmaktadır:

§  Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı iş hayatında kadın gelişim platformları oluşturmak,

§  Cinsiyet eşitsizliği ile mücadele etmek ve farkındalık yaratmak için düzenli yıllık toplantılar yapmak,

§  Eğitim olanaklarından yararlanamamış kadınlara mentorluk desteği sağlamak,

Kolsuz sorunları dinledi! Kolsuz sorunları dinledi!

§  STK'lar, üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektörle iş birlikleri gerçekleştirmek,

§  Ulusal ve uluslararası projelerde yer almak,

§  Dernek içi eğitimler ve bilgilendirme toplantıları ile üyelerin kapasitesini artırmak.

Serteser, ‘Ekonomi Politikalarının Daha Sağlam Bir Temele Oturacak!’ (17)

ULUSLARARASI BAŞARI VE İŞ BİRLİĞİ

Başkan Hancıoğlu, derneğin 2020'de Türkiye'nin ilk Girişimci İş Kadınları Federasyonu kurucu üyesi olarak ulusal bir platforma taşındığını ve bugün itibariyle 63 iş kadını organizasyonunun yer aldığı Akdeniz İş Kadınları Dernekleri Federasyonu- AFAEMME'nin resmi üyesi olduğunu duyurdu. Bu başarıyla derneğin iletişim ve iş birliği ağını uluslararası bir boyuta taşıdığına vurgu yaptı.

Serteser, ‘Ekonomi Politikalarının Daha Sağlam Bir Temele Oturacak!’ (16)

EKONOMİDE VE BORSADA 2024 YILI BEKLENTİLERİ PANELİ

Başkan Hancıoğlu, ekonomi panelinde, katılımcılara derneklerinin faaliyetleri ve uluslararası başarıları hakkında bilgi verdi. Ekonomiye dair alınan finansal kararların bireyleri ve toplumu etkilediğini belirterek, panelin bu konuda farkındalık yaratmaya yönelik olduğunu ifade etti. Panelde konuşacak değerli konukları tebrik eden Hancıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine, panelistlere, ve katılımcılara teşekkür ederek, verimli bir panel olmasını diledi. 

Kaynak: CEMİLE KAYTAN