31 Mart 2024 seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak seçilen Burcu Köksal, 31 Mart 2024 seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak seçilen Burcu Köksal, Belediye önünde düzenlenen törenle Ak Parti Önceki Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten belediye mührünü teslim aldı. 

Başkan Kahveci 19 Mayıs mesajı! Başkan Kahveci 19 Mayıs mesajı!

Tören öncesi belediye önünde kurban kesilip, Kuran-ı Kerim tilaveti yapılıp dualar edildi. Kalabalık ve Türk bayrakları ile karşılanan Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşı selamlaşarak kürsüye çıktı. Başkan Köksal konuşmasına “Bana tam da 3 Nisan 1930 Kadınlara Belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümünde bu memleketin cumhuriyet tarihindeki ilk kadın başkanı olma onuru yaşatan tüm hemşerilerime sonsuz teşekkürler. Bugüne kadar, belediye başkanlığı yapmış olan tüm belediye başkanlarımıza emeklerinden ve çalışmalarında dolayı çok teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal etmiş belediye başkanlarımıza bir kez daha rahmet diliyorum.

Bu değişimle kazanan Afyon halkı kaybeden devletin ve belediyenin imkânlarını kendi çıkarları ve menfaatleri için kullanan rantcılar olmuştur. Bundan sonra bu şehri daha güzel daha yaşanabilir bir hale getirmek afyon hemşerilerimin hakkına sahip çıkmak ve onları en iyi hizmeti vermek asli görevimizdir. Belediyenin gelirleri bundan sonra 3 kişiye 5 kişiye Suriyelilere  değil bütün Afyonlulara harcanacaktır. Ben adaylığımın açıklandığı 10 ocak tarihinde parti rozetini çıkartıp ay yıldızlı rozetimi taktım. Bundan sonra da ay yıldızlı rozetimle Afyonkarahisarlı vatandaşlarına hizmet edeceğim. Ben bana oy versin vermesin bütün Afyonlu hemşerilerimin oyuyla seçilmiş olarak kendimi kabul ediyorum. Kimseyi ayırt etmeden en iyi şekilde yapacağıma söz veriyorum. Artık Afyon’da hak ettiği hizmeti alacak. Ekonomik olarak kalkınacak, sosyal belediyecilik ile tanışacak, kültürel etkinliklerin olduğu herkesin kazandığı herkesin yüzünün güldüğü mutlu bir kent olacak. Güzel günler bizi bekliyor Afyon. Benimle beraber yol yürüyen herkese sonsuz teşekkürler iyi ki varsınız” dedi

Tören sonrası Belediye makam odasında geçen Başkan Köksal , vatandaş tarafından mermer üzerinde Başkan Burcu Köksal yazan hediyeyi aldı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN