Emirdağ, Döğer, Seydiler ve Akören’de MHP’liler seçim sonuçlarıyla ilgili olarak İlçe Seçim Kurullarına itiraz dilekçelerini teslim etmişti.  

MHP’de itiraz krizi büyüyor: ‘Meydan da aldığımız seçimi sandıkta kaybetmeyeceğiz!’

Ancak, Emirdağ, Döğer, Seydiler ve Akören'de MHP'lilerin itirazı İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

MHP, Emirdağ, Döğer, Seydiler ve Akören’de İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilen itirazlarını İl Seçim Kuruluna yapacak. 

MHP’de itiraz krizi büyüyor: ‘Meydan da aldığımız seçimi sandıkta kaybetmeyeceğiz!’

‘MEYDAN DA ALDIĞIMIZ SEÇİMİ SANDIKTA KAYBETMEYECEĞİZ’

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Il Baskan Yardımcısı Av. Fahri Fevzi Kartal, konuyla ilgili olarak ellerinde çok güçlü delil ve donelerin olduğuna dikkat çekerek itiraz da bulunulan ilçe seçim kurulunun gerekçe göstermeksizin itirazlarını reddettiklerine değindi. 
Kartal'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle;

AK Parti’den ilçelere bayram çıkarması AK Parti’den ilçelere bayram çıkarması

‘’Milliyetçi Hareket Partisi’nin 31 Mart yerel seçimleriyle alakalı olarak sandık kurullarında, seçim kurullarında eksik hususları tespit etmesi neticesinde yapmış olduğu itirazlar, seçim kurulları tarafından öncelikle Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesinde, 134 oy farkının oldugu denklemde 546 geçersiz oyun secimin Kaderini değiştireceği açıkca yok sayılmıştır. Döğerde 7 oy görülen oy farkı itirazlarımız sonucunda 5 e düşmüş ancak, geçersiz oyların yeniden sayılması talebimiz hukuksuz şekilde reddedilmiştir. Emirdağ'da, Sinanpaşa Akören beldesinde, İscehisar Seydiler beldesinde, İhsaniye Döğer beldesinde olmak üzere çok güçlü donelerle usulsüzlükler tespit edilmiş olup bunlara ilişkin itirazları sayımın yeniden yapılması gerektiği, sayım esnasında yapılan yanlışlıklar ve usulsüzlüklerden dolayı sayımın yeniden yapılmasına ilişkin itirazlarımızı gerçekleştirdik. Ancak ne yazık ki, çok güçlü hukuki donelere sahip olunmasına rağmen gerekçe gösterilmeksizin ya da hukuki dayanak olmaksızın itirazlarımız reddedildi. Heyetin ve seçim kurulunun baskı altında olduğunu görüyoruz. Burada bir adaletsizlik olduğu, baskı unsurunun yoğun bir şekilde gerçekleştiğini görüyoruz. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu haksız, hukuksuz ret kararlarına karşı önce il seçim kurullarına, il seçim kurullarında da aynı hukuksuzluğun devam etmesi halinde Yüksek Seçim Kuruluna kadar itiraz ederek konunun takipçisi olacağız. Meydanlarda aldığımız seçimi sandıkta kaybetmeyeceğiz.’’

Kaynak: NURBANU SOY