Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı mesajında; “Hayvan Hakları Bildirgesi'nde de işaret edildiği gibi bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde, türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir. Belediye olarak bizler Sahipsiz Sokak Hayvanlarımızın bakım, tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılacağı Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini hizmete açtık” dedi.

Emirdağ'da halk ekmek büfe sayıları artıyor! Emirdağ'da halk ekmek büfe sayıları artıyor!

"İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİ MİSAFİR EDECEĞİZ"

Doğanın dengesinin korunmasında hayvanların da rolü bulunduğunu söyleyen Sarı, “Bu bilinçle hareket edip, çocukları da bu bilinçle yetiştirmek gerekiyor. Belediye olarak "Çocuklarımız Candostlarla Beraber" projemiz kapsamında Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde bu yıl bir farkındalık oluşturarak çocuklarımıza küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamak adına Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Geçici Rehabilitasyon Merkezimizde program dahilinde öğrencilerimizi ağırlayacağız” diye konuştu.

Başkan Sarı, “Bu duygu ve düşüncelerle  hayvanlara karşı uygulanan her türlü şiddet ve kötü muamelenin son bulduğu, doğadaki tüm canlıların birlikte uyum içinde yaşaması umuduyla, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlarım” dedi. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran